Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 05 12

Specialiosios tarnybos surengė pratybas M.K.Čiurlionio menų mokykloje

Ketvirtadienį Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos moksleiviai pamokas pradėjo sprukdami nuo gaisro, tačiau tai buvo ne tikras pavojus, o ugniagesių organizuotos pratybos.
Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje surengtos gaisro prastybos
Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje surengtos gaisro prastybos / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Gegužės 12 d. 8.30 val. į Nacionalinę M.K.Čiurlionio menų mokyklą pajudėjo ugniagesių gelbėtojų ekipažai, o 400 žmonių – daugiausiai mokiniai ir mokyklos personalas – skubiai paliko patalpas.

Šiomis parodomosiomis pratybomis buvo siekiama atkreipti mokyklų bendruomenių dėmesį į civilinės ir priešgaisrinės saugos švietimo įstaigose svarbą, paskatinti jų dalyvavimą kitose savisaugos veiklose.

Pratybų Nacionalinėje M.K.Čiurlionio menų mokykloje dalyvius stebėjo švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

VIDEO: Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje surengtos gaisro pratybos

„Ekstremalios situacijos mokyklose – ypač retas reiškinys. Ilgą laiką su jomis nesusiduriant, natūraliai pasimiršta, kaip geriausia ir saugiausia jų metu elgtis. Tai parodė sausio mėnesį Jono Basanavičiaus progimnazijoje kilęs gaisras. Šia akcija ir siekiame, kad mokyklų bendruomenės reguliariai atnaujintų savo reagavimo ekstremaliose situacijose įgūdžius,“ – sako švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė.

Primename, kad mokyklos, kai jose vienu metu gali būti 100 ar daugiau žmonių, privalo rengti ekstremaliųjų situacijų valdymo planus ir kasmet organizuoti civilinės saugos pratybas.

Metodinę pagalbą pratybų ir mokymų organizavimo srityse, esant poreikiui, teikia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos, apskričių priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ir savivaldybių darbuotojai, atsakingi už civilinę saugą.

Tokių pratybų mokyklose metu švietimo įstaigų bendruomenės gali išmokti praktiškai veikti gresiant ar susidarius ekstremaliosioms situacijoms.

Civilinės ir priešgaisrinės saugos pratybų organizavimą bendrojo ugdymo mokyklose ir profesinio mokymo įstaigose skatina Švietimo ir mokslo bei Vidaus reikalų ministerijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius