Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 21

Specialistai: darbą dabar susiranda tik geriausi

Šalyje sparčiai augant nedarbui darbo paieškos portalų specialistai teigia, kad darbą dabar gali susirasti tik geriausieji ir atkakliausieji.
Darbo paieškos.
Desperacijos apimti bedarbiai kartais ryžtasi patys belstis į butų duris ir teirautis, ar neatsirastų kokio nors darbo. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Bedarbis

Kaip rašo dienraštis „Vilniaus diena“, darbo paieškos portalo naujasdarbas.lt pardavimo vadovas Karolis Marcinkevičius neslėpė, kad įdarbinimo agentūroms atėjo sunkūs laikai. Dar prieš pusmetį profesionalių darbuotojų paklausa buvo didelė, o pasiūla maža. Dabar viskas kardinaliai pasikeitė.  Cvmarket.lt rinkodaros specialistas Tomas Toleikis teigia, kad dabar įsidarbina tik geriausieji ir atkakliausieji.

K.Marcinkevičius prognozuoja, kad gali ateiti nauja emigracijos banga, mat krizė Vakarų Europos šalyse greičiausiai pasibaigs anksčiau. Tai liudija ir mūsų šalies patirtis – 2005 metais, nerasdami darbo gimtojoje šalyje, daugybė lietuvių išvažiavo ieškoti laimės svetur.

Ekonomikos sunkmečiu susirasti darbą vienodai sunku tiek vadovams, tiek vidurinės klasės specialistams. Anot K.Marcinkevčiaus, nejaučiamas susidomėjimas nė viena konkrečia specialybe. Šiek tiek lengviau gali būti vadybininko išsilavinimą turinčiam žmogui.

Cvmarket.lt neseniai atliktas ieškančių darbo žmonių tyrimas rodo, kad mažesnė švietimo darbuotojų, informacinių technologijos specialistų, kultūros srities atstovų konkurencija. Daugiausia šiame portale pirkimo, aptarnavimo, sričių specialistų, įvairių lygių vadovų darbo pasiūlymų.

Paklaustas, kaip elgtis netekus darbo, K.Marcinkevičius linėkjo neprarasti vilties, aiškiai įvardyti savo stipriąsias savybes ir nuspręsti, kurie prioritetai ieškantis darbo yra svarbiausi. Anot jo, labai svarbu naudotis visais darbo paieškos kanalais, turėti gerą gyvenimo aprašymą, jis turi būti išskirtinis ir atspindėti specialistą.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius