Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 12

Specialistai nesistebi, kodėl Panevėžyje po liūties apsemiamos vis tos pačios gatvės

Į Lietuvą ir, žinoma, į Aukštaitijos sostinę Panevėžį trečiadienį atkeliavo smarki liūtis. Panevėžiečiai jau įprato, kad užėjus liūtims bus apsemtos tos pačios miesto gatvės – Elektros, Algirdo, Ramygalos, Kranto, Nemuno, Ukmergės.
Liūties padariniai Panevėžyje
Liūties padariniai Panevėžyje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 2 Liūtis Panevėžys

Nuo plūstančio vandens neišsigelbėjo ir Panevėžio miesto savivaldybės rūsiai – po įsismarkavusio lietaus, valdžios rūmų rūsiuose telkšojo vanduo.

Savivaldybė – apsemta

Panevėžio savivaldybės Ūkio ir eksploatavimo poskyrio vedėjas Valdimiras Dapšauskas naujienų portalui JP pasakojo, kad per liūtis Savivaldybės rūsiai visuomet apsemiami.

„Savivaldybės rūsiai pati žemiausia vieta, palyginus su Laisvės aikšte, ir, susirinkęs vanduo lietvamzdžiais pasiekia rūsį. Be to, vamzdyno diametras per menkas, kad normaliai nutekėtų lietaus vanduo. Reikia keisti lietaus nuotekų vamzdynus. Savivaldybės pastato pakelti aukščiau galimybės nėra, todėl, manau, reikia laukti Laisvės aikštės rekonstrukcijos. Gal bus pakeisti vamzdynai ir liūtis nebeužlies Savivaldybės rūsių“, – viliasi V.Dapšauskas.

Nesistebi, jog vanduo semia tas pačias gatves

Bendrovės „Panevėžio gatvės“ Lietaus nuotekų tinklų priežiūros skyriaus darbų vykdytojas Gintaras Šilinskas nesistebi, kad po liūčių apsemiamos tos pačios miesto gatvės.

„Tai jau įprasta, kad užėjus vasarinėms liūtims, vanduo semia Algirdo, Ramygalos, Elektros ir kitas gatves. Lietaus nuotekų vamzdynai ne tik pasenę, bet ir vamzdynų diametras per mažas, kad vanduo nutekėtų. Užėjus smarkiam lietui avarines vietas pažymime, o dienos metu bendrovės brigada tvarko pažymėtas vietas“, – aiškino darbų vykdytojas ir pareiškė, kad lietaus nuotekų vamzdynus reikia rekonstruoti, bet už tokius darbus ne jis atsakingas.

Avarinė tarnyba iškvietimų nesulaukė

Bendrovės „Panevėžio butų ūkis“ vadovas Gintaras Ruzgys JP teigė ypatingų iškvietimų pasibaigus vakarykščiai liūčiai nebuvo.

„Bendrovės avarinė tarnyba nesulaukė iškvietimų. Anksčiau jų buvo daugiau. Dabar daug kur jau horizontalūs stogai, lietvamzdžiai sutvarkyti ir ant stogų vanduo nebetelkšo. Tačiau liūtys dar mus skalaus ir galime sulaukti avarinių situacijų“, – aiškino G.Ruzgys.

Medis užgriuvo ant automobilių

Panevėžio apskrities priešgaisrinė gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausioji specialistė Vilma Vaiginytė naujienų portalui JP sakė, kad trečiadienį per įsismarkavusią liūtį teko pasidarbuoti ir ugniagesiams gelbėtojams.

„Stiprus vėjas laužė medžius, bet nebuvo daug iškvietimų. Vakar apie 17.30 val. gavome pranešimą, jog per liūtį nuo vėjo lūžo medžiai šalia Kristaus Karaliaus katedros kapinių. Kitas iškvietimas buvo į Kėdainių gatvę – medis užgriuvo ant dviejų automobilių. Panaudojus grandininį pjūklą, medis pašalintas nuo „Volvo“ ir „Toyota“ automobilių“, – informavo V.Vaiginytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius