-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 09

Specialusis Kauno LEZ teritorijos planas nepatvirtintas

Ketvirtadienį posėdžiavusi Kauno rajono savivaldybės taryba atidėjo Kauno laisvos ekonominės zonos (LEZ) teritorijos specialiojo plano tvirtinimą. Politikai nusprendė kreiptis į Seimą ir Vyriausybę dėl išaiškinimo, kokiu teisės aktu reikėtų vadovautis ir kas – Kauno rajono savivaldybės taryba ar Kauno apskrities viršininkė – turėtų tvirtinti šį dokumentą.
Stendas
Stendas / Miestai.net nuotr.

Į Vyriausybę kreiptis žada ir Kauno apskrities viršininkė Ona Balžekienė. Apskrities viršininkės tikslas - Vyriausybės garantijos, jog iki 2017 metų iš savininkų bus išpirkta žemė arba nustatyti mechanizmai, kaip su jais atsiskaityti.

Tarybos dalyvavę žemės savininkai prašė netvirtinti Kauno LEZ teritorijos specialiojo plano kol sklypai suskaldyti gabaliukais. Dabar dalis jų patenka į LEZ teritoriją, kiti – ne. Kauno apskrities viršininko administracijos Regioninės plėtros departamento direktorius Arūnas Karlonas sakė, kad šią klaidą taip pat ketinama ištaisyti. Į Vyriausybę bus kreiptasi, prašant patikslinti sklypų ribas.

Teigiama, kad specialusis Kauno LEZ teritorijos planas neapspręs žemės išpirkimo kainos, nenumatys paskirties ir būdo keitimo. Šis dokumentas leis pradėti pačią žemės išpirkimo procedūrą. Jei bus nuspręsta, kad specialųjį planą vis dėlto turi tvirtinti Kauno rajono savivaldybės taryba, numatyta įdėti tam tikrus saugiklius, ginančius žemės savininkų interesus. Sprendime turėtų atsirasti garantija, kas įsipareigoja mokėti už išperkamą žemę ir numatoma netvirtinti detaliųjų planų tol, kol nebus atsiskaityta su žmonėmis.

LEZO‘o teritorijos klausimus sprendžia darbo grupė

Vyriausybė 2006 metų birželio 14 dienos nutarimu Kauno laisvos ekonominės zonos teritorijos ribas patvirtino pagal Kauno apskrities viršininko administracijos pateiktą planą, taip pat pavedė Kauno apskrities viršininko administracijai parengti ir patvirtinti Kauno LEZ specialųjį planą. Tų pačių metų rudenį Kauno apskrities viršininko administracija kreipėsi į rajono savivaldybės administraciją, prašydama parengti specialųjį planą. Per porą metų parengtas Kauno LEZ specialusis planas šiemet kovą buvo viešai svarstytas. Jis taip pat suderintas su sąlygas išdavusiomis institucijomis ir Kauno rajono savivaldybės administracijos Urbanistikos skyriaus specialistais.

Šiemet birželį vykusiame žemės sklypų savininkų, bendrovės „Kauno LEZ valdymas“, Kauno apskrities viršininko ir Kauno rajono savivaldybės administracijų pasitarime nuspręsta sudaryti darbo grupę. Jos sudėtyje – minėtos įstaigos ir bendrovės bei žemės sklypų savininkai. Darbo grupė spręs aktualius klausimus susijusius su Kauno LEZ teritorija. Artimiausias grupės susitikimas numatytas liepos 28 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius