Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 24

Spektaklis baigėsi: Kauno meras lieka savo poste (atnaujinta 10.30 val.)

Kauno tarybos opozicijos iniciatyva surengta interpeliacija miesto merui Andriui Kupčinskui baigėsi fiasko – per penktadienį sušauktą neeilinį tarybos posėdį dauguma tarybos narių neparėmė nepasitikėjimo meru.
Anot A.Kupčinsko, priešrinkiminis laikas visuomet kelia daugiausia aistrų, kurios neretai ir  prasiveržia. „Iš aistrų kyla daugiau ginčų, daugiau santykių aiškinimosi, o ne produktyvaus darbo“, – teigė meras.
Anot A.Kupčinsko, laikas iki rinkimų visuomet kelia daugiausia aistrų, kurios neretai ir prasiveržia. „Iš aistrų kyla daugiau ginčų, daugiau santykių aiškinimosi, o ne produktyvaus darbo“, – teigė meras. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš daugiau nei savaitę opozicija pranešė surinkusi reikiamus 14 parašų, kurie leidžia reikšti nepasitikėjimą miesto meru. A.Kupčinskas, neeilinį posėdį sušaukęs šį penktadienį, išliks savo poste. Balsuodami dėl jo vertimo iš posto, visi nuomonę išsakyti panorę 24 tarybos nariai balsavo „prieš“.

Papildyta 10.30 val. Kaip ir tikėtasi, neeiliniame tarybos posėdyje, kuriame buvo sprendžiamas mero likimas, virė itin karštos politikų aistros. Interpeliacijos tekstą praėjusią savaitę reikiamu kiekiu parašų užpildžiusi opozicija buvo pasipiktinusi, kad neeilinis tarybos posėdis surengtas taip greitai.

„Meras, pagriebęs mūsų parašus, inicijuoja sau interpeliaciją. Kur tai matyta? Aš atšaukiu savo parašą, kurį padėjau prie interpeliacijos tekstu, – pareiškė opozicinės Darbo frakcijos seniūnas Pranas Paškevičius. – Čia nereikia skubėti. Skubėti reikia gaudant blusas ir mylintis su kaimyno žmona.“

„Kas čia darosi, kolegos?! Jeigu tarybos narys iš pradžių padeda, o paskui atšaukia savo parašą, tai gali jis neveiksnus? Jeigu pradėjote procedūrą, darykite iki galo, o ne kalbėkite tarybos posėdyje apie kaimyno žmonas“, – į opoziciją kreipėsi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Marijus Panceris.

„Prašome šiandien nesvarstyti šito klausimo ir vėliau surengti posėdį grynai šiam klausimui“ , – į tarybą kreipėsi socialdemokratas Kęstutis Kriščiūnas.

P.Paškevičiui paskelbus apie savo parašo atsiėmimą, tarybos nariai suabejojo, ar gali toliau svarstyti merui keliamą interpeliaciją, nes lieka jau tik 13 parašų. Atsakyti į šį klausimą opozicija paprašė Vyriausybės atstovės Kaune Rasos Noreikienės.

„Klausimas gana sudėtingas. Sudėtinga taip greitai reaguoti ir nuspręsti. Manau, Savivaldos įstatymas lyg ir nepažeidžiamas. Aš būčiau linkusi šitą klausimą išspręsti tarybos balsavimu. Man dabar rėžti ir iškart pasakyti, kas teisus, tikrai sudėtinga“, – tvirtos nuomonės neturėjo R.Noreikienė.

Galiausiai nutarta balsuoti dėl mero likimo. Tiesa, prieš balsavimą A.Kupčinskas dar perskaitė kreipimąsi į tarybos narius ir miestiečius.

„Iki rinkimų liko keturi penki mėnesiai. Kaip ir prieš 3,5 metus, taip ir dabar, į visus pasitikėjimo ir nepasitikėjimo klausimus turėtų atsakyti rinkėjai, – kalbėjo politikas. – Nėra abejonių, kad šis nepasitikėjimas man – rinkimų šou, tuščias politikavimas, kabinėjimasis prie žodžių. (...) O interpeliacijos tekste nėra faktų ir visi kaltinimai paremti emocijomis ir nuomonėmis.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius