Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 05 27

Spektaklyje – apie skirtingas būtybes ir pakantumą

Rytoj, šeštadienį, Klaipėdos Dramos teatras pristatys paskutinę šių metų teatro sezono premjerą – Neilo Saimono komediją „Saugokite Florą“.
Pagrindinius spektaklio „Saugokite Florą faidmenis atliks Nelė Savičenko ir Regina Šaltenytė.
Pagrindinius spektaklio „Saugokite Florą“ vaidmenis atliks Nelė Savičenko ir Regina Šaltenytė. / Irmos Ozturhan/15min.lt nuotr.

Spektaklio režisierius Arvydas Lebeliūnas, Klaipėdoje pastatęs tokius spektaklius kaip „7 aukštas“ ir „Įnamis“, kalbėdamas apie naująjį kūrinį išskyrė dviprasmišką jo pavadinimą, kuris kalba apie Floros, kaip geografinės aplinkos bei personažo – pedantiškosios Floros išsaugojimą. Pasak režisieriaus, spektaklis yra apie skirtingas būtybes, jų įvairovę ir savitarpio supratimą bei pakantumą vienas kitam. „Manyčiau, kad pjesė, be to, kad tai yra komedija, yra aktuali. Joje gvildenama visais laikais svarbi tema – pakantumo, susitaikymo, pasaulio, kuris įdomus savo įvairove. Spektaklis apie dvi skirtingas būtybes, kurios vieną ir tą patį įvykį vertina visiškai kitaip. Viena yra labai smulkmeniška, tvarkinga – tikra pedantė, o kita absoliučiai žiūrinti iš kito taško – dangaus ar kosmoso, nesirūpindama buitimi“, – kalbėjo A.Lebeliūnas.

Šią pjesę populiarus amerikiečių dramaturgas N.Saimonas pirmiausia parašė vyrams, tik praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje ji buvo adaptuota moterims. Pagal šią pjesę yra pastatyti trys filmai. „Norėčiau, kad šis spektaklis žmogui duotų impulsą ir kad jis suprastų, kad gyvenantis šalia žmogus yra vertybė ir be jo būtų liūdna“, – vylėsi režisierius. Anot jo, Klaipėdoje šis spektaklis atsirado jau vien dėl to, jog čia, Dramos teatre, dirba dvi labai stiprios aktorės – Nelė Savičenko ir Regina Šaltenytė, atliksiančios pagrindinius vaidmenis. „Pjesė yra skirta stiprioms aktorėms. Statyti spektaklį buvo labai sunku. Tai – komedija ir, atrodo, viskas aišku, ką reikia daryti – publika turi juoktis, bet vėliau supranti, kad siužetas yra įvairovė ir pradedi galvoti, kaip ją pateikti, kad nuskambėtų dar ir žmogiška tema“, – sakė A.Lebeliūnas. 

Lietuvoje spektakliai pagal šią N.Saimono pjesę dar nebuvo statyti. Spektaklį žiūrovai galės išvysti šeštadienį, gegužės 28 d., 18 val., „Žvejų rūmų“ scenoje. Dar kartą jį išvysti žiūrovai galės birželio 10-ąją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius