-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 17

Sportininkais besirūpinantiems Kauno medikams – moderni aparatūra

Penktadienį Kauno medicinos universiteto klinikose (KMUK) bus pratęsta sutartis tarp Klinikų ir Lietuvos krepšinio federacijos dėl sveikatos paslaugų teikimo Lietuvos krepšinio rinktinėms. Taip pat medikams, prižiūrintiems Lietuvos krepšininkus, bus padovanota moderni kraujo plazmos sistema „ACP Double Syringe System“.
/ Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Ši sistema tebėra naujovė ir pasaulyje. Kraujo plazmos sistema, kurią KMUK medikams dovanoja UAB „Gameda“ bei JAV firma „Arthrex, Inc.“, padės rinktinės gydytojams geriau rūpintis sportininkų sveikata bei sutrumpinti jų atsigavimo po patirtų traumų laikotarpį.

Naujoji kraujo plazmos sistema yra skirta iš nedidelio kraujo kiekio išskirti kraujo plazmą, turinčią trombocitus bei gerinančią pažeistų audinių gijimą. Specialios konstrukcijos dvigubu švirkštu yra paimamas nedidelis paciento kraujo kiekis. Vėliau centrifugos dėka iš kraujo išskiriama kraujo plazma su pažeistų audinių gijimą skatinančiais kraujo kūneliais. Vėliau ši medžiaga yra suleidžiama į pažeistus paciento audinius. Visa ši procedūra tetrunka tik 20 minučių.

Atlikus tyrimus buvo nustatyta, kad naudojant kraujo plazmą, profesionalių sportininkų reabilitacijos laikas žymiai sutrumpėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius