Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 02

Sporto centrą Tauragėje užgriuvo baseino rūpesčiai

Nepavykus rasti verslo, norinčio valdyti Tauragės baseiną, šį reikalą savivaldybės taryba patikėjo Sporto centrui. Tauragės sporto centro vadovą Gediminą Sakalauską užgriuvo rimti rūpesčiai – pirmosios nesėkmės akivaizdžios: neįvyko savivaldybės skelbti konkursai baseino baldams ir kitai įrangai pirkti. Sporto centrui teks suformuoti ir baseino darbuotojų komandą.
Tauragės baseinas
Tauragės baseinas / Renaldo Malycho nuotr.
Temos: 2 Tauragė Baseinas

Leidimo dar nesuteikė

Vietos politikai nusprendė perduoti Tauragės sporto centrui panaudos teise 15 metų laikotarpiui valdyti ir naudoti Tauragės rajono savivaldybės biudžeto lėšomis statomą objektą – baseiną su šalia esančia sporto sale Tauragėje, Vytauto g. 141.

Su nauja ūkine veikla Sporto centrą jau užgriuvo ir baseino įrengimo bei pritaikymo veiklai darbai, darbuotojų paieškos. Centro vadovas Gediminas Sakalauskas atviras – tokie rūpesčiai jo nedžiugina.

Tiesa, šis tarybos sprendimas įsigalios tik tada, kai bus gautas Konkurencijos tarybos leidimas Tauragės rajono savivaldybei patikėti Tauragės sporto centrui valdyti sporto kompleksą su baseinu. Anot savivaldybės Plėtros, investicijų ir turto valdymo skyriaus vedėjos Genovaitės Pukelytės, atsakymo laukiama lapkričio pirmosiomis dienomis. Savivaldybės klerkai įsitikinę, kad leidimas bus duotas, nes rasti koncesininko nepavyko.

Opozicijos flango atstovas Viktoras Kovšovas sakė galįs tik apgailestauti, kad Tauragės baseinas tebus dviejų takelių, nors savivaldybė galėjo gauti paramą iš Vyriausybės, jei baseinas būtų suplanuotas platesnis.

„Reikėjo kažkada nubalsuoti už keturis takelius, o ne klijuoti mėlynomis plytelėmis, kad baseinas vizualiai didesnis atrodytų“, – rėžė pasisakyti tarybos posėdžiuose progos nepraleidžiantis V.Kovšovas.

Anot socialdemokrato, jei verslo atstovai nesiėmė valdyti jau pastatyto baseino, tai ir savivaldybei jį išlaikyti būsianti nemenka našta. Kiek jo išlaikymas kainuos per metus, politikai nežino.

11 priims, 2 atleis

Nors baseinas dar nebaigtas įrengti ir savivaldybė negavo Konkurencijos tarybos leidimo jį valdyti perduoti sporto centrui, nuspręsta, kad bus reikalingi direktoriaus pavaduotojo-vadybininko, instruktoriaus, trijų kasininkų, trijų gelbėtojų ir trijų valytojų etatai. Iš viso planuojama įdarbinti 11 žmonių, tačiau etatų Sporto centre padidės tik devyniais, mat kai bus atidarytas baseinas, bus panaikinti Tauragės sporto centro sekretorės ir „Bastilijos“ sporto komplekso ūkvedžio etatai. Tai reiškia, kad du žmonės gali netekti darbo.

Beje, redakcija jau sulaukė skambučių dėl darbo naujajame sporto komplekse. Skambinusios moterys teiravosi, gal mes žinome, kur jos gali kreiptis dėl valytojos darbo baseine ir kur yra Sporto centro direktoriaus G.Sakalausko darbo kabinetas – Vytauto g. 141 ar sporto mokyklos pastate. Direktorius įsikūręs Prezidento g. 27A, suremontuotose sporto mokyklos patalpose.

Nepavyko nupirkti

Opozicija tarybos komitetų posėdžiuose stebėjosi, kad Konkurencijos tarybos leidimas dar negautas, o savivaldybės administracija jau užbėgo jam už akių ir organizavo baldų bei įrangos pirkimo konkursus. Tačiau praėjusią savaitę turėję vykti konkursai buvo nesėkmingi. Kaip informavo savivaldybė, konkurso dalyviai užsiprašė pernelyg didelių sumų. Konkursuose dalyvavo po keletą dalyvių, tačiau kiek konkrečiai esą dėl konfidencialumo neatskleidžiama. Konkursai bus skelbiami dar kartą. Savivaldybė tikisi, kad visą baseino įrangą sumontuoti pavyks iki Kalėdų.

Beje, dėl tos pačios priežasties neįvyko ir renovuojamos Martyno Mažvydo progimnazijos mokyklinių baldų įsigijimo konkursas. Jis paskelbtas antrą kartą.

Savivaldybės administruojamame viešinamų projektų internetiniame puslapyje darbai.taurage.lt nebeskelbiama, kiek dienų liko iki baseino statybos darbų pabaigos. Elektroninis kalendorius išimtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius