-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 29

Sporto rūmų atnaujinimas – svarbus valstybės ekonominis projektas

Vilniaus koncertų ir sporto rūmų pritaikymas kongresų centrui pripažintas kaip valstybei svarbus ekonominis projektas.Tam trečiadienį pritarė Vyriausybė, o visas būtinas procedūras pavesta atlikti Finansų ministerijai.
Apleisti ir nenaudojami Vilniaus koncertų ir sporto rūmai
Apleisti ir nenaudojami Vilniaus koncertų ir sporto rūmai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Įgyvendinus rūmų pritaikymo kongresų centrui valstybei svarbų ekonominį projektą, ne tik būtų sutvarkytas Lietuvai istoriniu požiūriu svarbus pastatas, bet ir labai pagerėtų Lietuvos konkurencingumas verslo turizmo srityje“, – pranešime spaudai teigė premjeras Algirdas Butkevičius.

Ministrų kabinetas nurodė įvertinti galimybes gauti Europos Sąjungos paramą projektui įgyvendinti. Be to, pritarta, kad projektas turi būti įgyvendintas kartu su Šnipiškių žydų kapinių teritorijos sutvarkymo ir įamžinimo projektu – tam bus skelbiamas tarptautinis konkursas.

Premjero patarėja Jūratė Juozaitienė BNS yra teigusi, kad derybos dėl Sporto rūmų įsigijimo turėtų prasidėti ne anksčiau kaip gegužės viduryje. Deryboms su objektą parduodančiu Ūkio banko investicinės grupės (ŪBIG) administratoriumi turėtų būti paskirti Turto banko atstovai. Dabar rūmai yra įkeisti Šiaulių bankui.

Vyriausybė čia numato įrengti Kongresų centrą su konferencijų ir koncertų salėmis. Projekto vertė galėtų siekti 11,6 mln. eurų, rūmai būtų pertvarkyti iki 2017 metų.

Sporto rūmai yra senųjų žydų kapinių vietoje. Su A.Butkevičiumi balandį susitikę Europos žydų kapinių priežiūros komiteto atstovai sakė neturintys priekaištų dėl planų atnaujinti pastatą, tik pageidautų, kad šalia jo būtų įkurtas memorialas.

Žydų kapinės Vilniaus centre veikė nuo XVI amžiaus, jos uždarytos XIX amžiuje. Kapinių ribas Vyriausybė patvirtino 2009 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius