Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 04 02 /11:39

Sprendimą dėl į aplinkos ministrus siūlomo Kęstučio Mažeikos prezidentė žada greitai

Antradienį su prezidente Dalia Grybauskaite susitiko Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas, „valstietis“ Kęstutis Mažeika, praėjusią savaitę pasiūlytas į aplinkos ministrus. Anot prezidentės atstovės spaudai Daivos Ulbinaitės, prezidentė sprendimą paskelbs artimiausiu metu.
Kęstutis Mažeika ir Dalia Grybauskaitė
Kęstutis Mažeika ir Dalia Grybauskaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Su prezidente K.Mažeika teigė kalbėjęsis apie situaciją Aplinkos ministerijoje, naujojo ministro laukiančius darbus, prioritetus.

„Jeigu bus išreikštas pasitikėjimas, tuos darbus ir tęsime. Tai daugiausiai yra reformų tęstinumas, pokyčiai, kurie vyksta aplinkosaugoje, vandentvarkoje. Tie darbai, kurie yra tiek Vyriausybės, tiek Seimo darbotvarkėje“, – kalbėjo jis. Parlamentaras pabrėžė, kad tapęs ministru tikrai tęstų urėdijų reformą.

Paklaustas, ar užteks patirties, K.Mažeika svarstė, kad dvejų su puse metų patirtis Aplinkos apsaugos komitete, yra pakankama.

„Juolab, kad visą laiką betarpiškai dirbome su ministru, su ministerija, viceministrais, departamento specialistais. Tas betarpiškas darbas ir yra ta stiprioji pusė, iš perspektyvos žiūrint, į tuos darbus man būtų lengva integruotis“, – teigė jis.

Jei K.Mažeika bus paskirtas, Sauliaus Skvernelio Vyriausybė sudarys vien vyrai.

Apie tai antradienį paklaustas „valstiečių“ frakcijos narys teigė, kad toks dabar yra premjero siūlymas.

Politikas svarstė, kad po prezidento rinkimų Vyriausybės sudėtis greičiausiai keisis ir komandoje atsiras moterų.

Prieš savaitę premjeras Saulius Skvernelis teigė su prezidente Dalia Grybauskaite iš anksto nederinęs K.Mažeikos kandidatūros į aplinkos ministrus.

„Ne, šiuo atveju mes elgėmės taip, kaip numato tik įstatymai – mano teikimas, o prezidentės po to bus vertinimas ir sprendimas“, – žurnalistams Seime antradienį sakė ministras pirmininkas.

Aplinkos ministras nepaskiriamas jau beveik keturis mėnesius.

K.Mažeika yra žemės ūkio mokslų daktaras, baigęs Lietuvos veterinarijos akademiją.

Savivaldos rinkimuose K.Mažeika nesėkmingai kandidatavo į Marijampolės merus.

Vasario pradžioje D.Grybauskaitė atsisakė aplinkos ministre skirti teisingumo viceministrės Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą.

Prezidentė pareiškė, kad I.Gudžiūnaitei trūksta reikiamos dalykinės patirties, o susitikime buvusi kandidatė į aplinkos ministro postą nepademonstravo vadovavimo aplinkos sektoriui reikiamų žinių ir kompetencijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius