Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 10

Sprogimo nuniokota Vilniaus viešoji pirtis nebuvo drausta, todėl atstatyti ją teks pačiai savivaldybei

Po Vilniaus tarybos sprendimo Vilniaus viešąją pirtį eksploatuojanti bendrovė „Pylimo pirtis“ išnyks, o pačią pirtį perima kita savivaldybės bendrovė „Start Vilnius“. Tačiau kada 2012 metų rugsėjo 2 dieną sprogimo nuniokota pirtis bus atstatyta, dar nežinia. Tai savivaldybei teks daryti savo lėšomis arba pirtį privatizuoti.
Per sprogimą nukentėjęs Vilniaus viešosios pirties pastatas aptvarkytas.
Per sprogimą nukentėjęs Vilniaus viešosios pirties pastatas aptvarkytas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Galingo sprogimo apgriauta Vilniaus viešoji pirtis kol kas nesulaukė statybininkų. Esą tebevyksta tyrimas, tad pirtis negali būti rekonstruojama. Tačiau neveikiančią pirtį eksploatuoja tyčia tam sukurta įmonė „Pylimo pirtis“, šiuo metu neturinti jokių pajamų. Joje yra šeši darbuotojai, tad siekdama taupyti Vilniaus savivaldybė nusprendė įmonę reorganizuoti ir prijungti prie kitos savivaldybės įmonės „Start Vilnius“.

Tačiau net ir tyrimui pasibaigus savivaldybei teks savo lėšomis pirtį rekonstruoti. Vilniaus savivaldybės Ekonomikos ir investicijų departamento direktorius Vytautas Grinius patvirtino, kad sprogimo metu pirties draudimo laikas buvo pasibaigęs ir iš naujo šis statinys apdraustas nebuvo.

„Pastatą teks atstatyti savivaldybei, nes net jeigu tyrimas ir nustatys direktoriaus atsakomybę tokių sumų iš direktoriaus ar ir visos jo šeimos mes niekada neišieškosime“, – tvirtino Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Taryboje taip pat pasigirdo siūlymų geriau pirtį ir jos teritoriją privatizuoti su sąlyga, kad naujasis savininkas įsteigs viešąją pirtį. Savivaldybės administracija įpareigota išnagrinėti tokią galimybę iki rudens.

Vilniaus viešojoje pirtyje sprogimas nugriaudėjo 2012 metų rugsėjo 2 dieną. Sprogus dujų katilui pirties pastatas sugriuvo, o griuvėsiuose buvo rasta žuvusi moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius