-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 14

Stabdomi konkursai į vadovaujančias pareigas Kalėjimų departamento įstaigose

Teisingumo ministerija nurodė Kalėjimų departamentui laikinai sustabdyti atrankas eiti vadovaujančias pareigas bausmių vykdymo sistemoje – įvairių įstaigų skyriuose bei departamentuose.
Kalėjimo tvora
Kalėjimo tvora / 123rf.com nuotr.

Šis sprendimas priimtas elektroniniu pasitikėjimo paštu gavus informacijos apie galbūt sudarytas neskaidrias sąlygas, kai atrankoje dalyvauja tik vienas asmuo, daromas psichologinis spaudimas kitiems potencialiems kandidatams, antradienį pranešė Teisingumo ministerija.

Ji ragina pareigūnus dalyvauti vėliau atrankose, kad ši procedūra būtų kuo skaidresnė ir atviresnė.

Taip pat, reaguodama į žiniasklaidoje paskelbtą informaciją apie neskaidrius viešuosius pirkimus bausmių vykdymo sistemoje, Teisingumo ministerija paprašė Kalėjimų departamento pateikti visą medžiagą, susijusią su viešaisiais pirkimais bei atliktus kontrolės veiksmus.

„Aiškinsimės visus gautus pranešimus, įtarimus apie galimus tarybinius piktnaudžiavimus. Pasitvirtinus informacijai, bus reaguojama nedelsiant“, – sako teisingumo ministrė Milda Vainiutė.

Pasak ministrės, nors bausmių vykdymo sistema yra specifinė ir uždara, jai galioja tos pačios skaidrumo, padorumo ir griežtos atsakomybės taisyklės“.

Teisingumo ministerija teigia ir toliau bendradarbiausianti su Viešųjų pirkimų tarnyba, Vyriausiąja tarnybinės etikos komisija, Valstybės kontrole ir ikiteisminio tyrimo institucijomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius