-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 08

Stačiatikiai G.Nausėdai perduos tikinčiųjų susirūpinimą bažnyčios skaldymu

Lietuvos stačiatikių bažnyčia penktadienį vidurdienį prezidentui Gitanui Nausėdai ketina perduoti tikinčiųjų kreipimąsi, kuriuo reiškiamas susirūpinimas nepagrįstais išpuoliais prieš bažnyčią ir jos skaldymu. Lietuvos stačiatikiai skelbia, kad kreipimąsi pasirašė per 7 tūkst. tikinčiųjų.
Prezidentų susitikimas Marijampolėje
Gitanas Nausėda / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasauliečių pranešime, pasak bažnyčios atstovų, skelbiama apie didelį susirūpinimą „dėl nepagrįstų išpuolių prieš Stačiatikių Bažnyčią Lietuvoje“, taip pat deklaruojama parama Vilniaus ir Lietuvos metropolito Inokentijaus pozicijai, „pareiškusiam besąlygiškai smerkiančiam karą ir agresiją prieš Ukrainą“.

Laiške smerkiamas ir Lietuvos Stačiatikių Bažnyčios skaldymas, reiškiama ištikimybė jai, prašoma valdžios ir visuomenės neleisti stiprinti religinės ir tautinės nesantaikos.

G. Nausėdai Lietuvos stačiatikių bažnyčia žada įteikti ir dvasininkų kreipimąsi, prašydami bendrauti „ne per keletą buvusių kunigų, pasukusių į atsiskyrimą“, o užmegzti tiesioginį dialogą su jais.

Lietuvos ortodoksų bažnyčios metropolitas Inokentijus praėjusią savaitę pašalino iš kunigystės luomo keturis dvasininkus, kaip teigia arkivyskupija, dėl šių dvasininkų padarytų kanoninių nusikaltimų. Dvasininkai tvirtina, kad buvo pašalinti, nes kritikavo Rusijos invaziją į Ukrainą ir Rusijos ortodoksų bažnyčios paramą šiems veiksmams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius