-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 22

Stadionas Vilniuje konservuojamas, statybas tikimasi pratęsti kitąmet

Vilniaus miesto valdžia nusprendė šiemet tik iš dalies konservuoti stadiono griaučius. Kitais metais tikimasi sulaukti privataus investuotojo, kuris sugebėtų užbaigti pradėtą ręsti statinį.
Nacionalinio stadiono statybų eiga priklausys nuo Finansų ministerijos.
Nacionalinio stadiono statybos užstrigo / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šiemet Vilniaus miesto savivaldybė vietoj žadėtų 19 mln. litų iš Vyriausybės sulaukė mažiau nei pusę sumos – 8,775 mln. litų. Už šias lėšas tegalima iš dalies konservuoti stadiono laikančiąsias konstrukcijas, rašo „Vilniaus diena“.

„Tai nebūtų tikrasis konservavimas. Veikiau tai laikinas statybos pristabdymas. Šiemet už gautas lėšas tikimės užbetonuoti iš kolonų kyšančią armatūrą, kad neirtų laikančiosios konstrukcijos. Konservuoti ilgam iš esmės dabar nenaudinga niekam: nei valstybei, nei Vilniui, nei statybininkams“, – sakė Vilniaus miesto vicemeras Romas Adomavičius.

Apskaičiuota, kad nacionaliniam stadionui užbaigti reikia 262 mln. litų, neskaitant infrastruktūros darbų: elektros, kanalizacijos, stadiono link vedančio viaduko ir automobilių stovėjimo aikštelės statybos.

Šiuo metu Vilniaus miesto valdžia derasi su trimis potencialiomis užsienio bendrovėmis. Iš jų didžiausią susidomėjimą nacionalinio stadiono statybomis rodo bendrovė iš Vokietijos, tačiau jos pavadinimo miesto vadovai neatskleidžia.

Vis dėlto norint pajudinti statybas iš mirties taško, būtina investuotojui pasiūlyti patrauklų atsiskaitymo už darbus grafiką. Mat dauguma bendrovių derybose su Vilniaus miesto savivaldybe reikalauja garantijos, kad jų investuotas lėšas savivaldybė grąžins laikydamasi griežtai nustatyto grafiko. Vilniaus miesto valdžia tokių garantijų pati duoti negali. Tam būtina Vyriausybės raštiška garantija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius