-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 21

Štai kaip negalima daryti: dėl pieno pensininkai nepaiso karantino taisyklių

Karantino taisyklės aiškiai draudžia būriuotis net ir lauke, vyresnio amžiaus žmonėms patariama likti namuose, tačiau ne visi žmonės laikosi tvarkos. 15min skaitytojas Kaune, prie Baltijos g. 19 numeriu pažymėto daugiabučio, kasryt mato tą patį vaizdą: būrys pensininkų, nesilaikydami atstumo, buriasi nusipirkti pieno produktų iš bagažinės.
Žmonės būriuojasi prie pieno pardavėjo
Žmonės būriuojasi prie pieno pardavėjo / Skaitytojo nuotr.

„Štai kaip laikosi karantino mūsų gerbiami pensininkai prie Baltijos g.19 namo. Ir krūvoj, ir grynais pienuką perka.O kol sulaukia pardavėjo tai prieš gerą pusvalandį būriuotis pradeda.

Būna ir daugiau prisirenka. O prekyba šita tiek anksčiau buvo, tiek ir dabar. Manau, kad taip vyksta ne tik mūsų kieme, bet ir prie kitų namų.

Čia fotografavau kovo 17 d. 9.30 val. Šiandien tuo pačiu metu vėl tas pats. Pardavinėja ir daugiau pieno produktų, kiek matosi. Susirenka iš Baltijos g. 19, panašu, ir iš gretimų namų. Kaune“, – 15min pranešė skaitytojas Žilvinas.

15min primena, kad Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga uždraudė viešose vietose būriuotis didesnėms nei 5 asmenų grupėms.

„Matant, kad net ir paskelbus karantiną vyresnio amžiaus žmonės negirdi mūsų prašymų likti namuose ir taip apsaugoti save, užuot rinkusis laisvalaikį leisti žaidžiant šaškėmis ar šachmatais būreliais parkuose, o šeimos su vaikais ir toliau aktyviai bendrauja vaikų žaidimų aikštelės, matome tik vieną išeitį – riboti. Antraip nėra jokių galimybių išvengti viruso plitimo ir pačių blogiausių scenarijų. Tą sakau labai atsakingai ir prašau visų supratingumo – pradedant rizikos grupėje esančiais vyresnio amžiaus žmonėmis ir baigiant pačiais mažiausiais“, – apie šį draudimą sakė ministras A.Veryga.

Be to, atvirose viešose erdvėse besilankantieji yra įpareigoti laikytis saugaus – 2 metrų – atstumo, vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis tinkamos asmens higienos.

Sveikatos apsaugos ministerija taip pat ragina vyresnio amžiaus žmones dabar apskritai vengti bet kokio išėjimo iš namų, jei nėra būtinybės. Taip pat paprašyti artimųjų pagalbos, jei reikia maisto ar vaistų.

Taip pat raginama atsisakyti grynųjų pinigų, mat per juos gali sklisti virusas.

Už draudimo būriuotis pažeidimus gresia nuo 30 iki 50 eurų bauda.

Tačiau baudas jau ketinama didinti. Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius 15min sakė, kad planuojama fiziniams asmenims skirti baudas nuo 500 iki 3000 eurų, o juridiniams asmenims – nuo 3000 iki 6000 eurų.

Tokios griežtos baudos, tikėtina, grės tik nesilaikantiems saviizoliacijos karantino laikotarpiu.

Per savaitę Lietuvos policija sulaukė beveik 1,5 tūkst. pranešimų dėl karantino ir saviizoliacijos pažeidimų.

Šeštadienio naktį Lietuvoje patvirtintas pirmasis mirties nuo koronaviruso (COVID-19) atvejis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius