-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 02

Staigmena ant kapinių vartų: norite įvažiuoti automobiliu – mokėkite 10 eurų

Per Vėlines artimųjų kapus skubančių lankyti žmonių gali laukti ir nelabai malonios staigmenos. Štai į Liepkalnio stačiatikių kapines atvykusi vilnietė Viktorija tvirtina sutrikusi dėl skelbimo: „Įvažiavimas į kapinių teritoriją – mokamas“. Negi senyvo amžiaus artimuosius atvežusiems žmonėms teks mokėti po 10 eurų, stebėjosi ji. Kapinių administratoriai ramina, kad mokestis taikomas ne visiems.
Liepkalnio stačiatikių kapinės
Liepkalnio stačiatikių kapinės / 15min skaitytojos Viktorijos nuotr.

Šalia Vilniaus Dzūkų gatvės esančios Liepkalnio stačiatikių kapinės gali pasigirti sena istorija – laidoti čia pradėta XIX a. pradžioje. 1838 m. pagal Nikolajaus Čiagino projektą buvo pastatyta Eufrosinijos Polockietės cerkvė. Nuo tada šios kapinės buvo vadinamos Šv. Eufrosinijos vardu. Nuo 1944 m. – tai Liepkalnio kapinės.

1 kartas – 10 eurų

Artimųjų kapų čia atvykusi aplankyti Viktorija 15min pasakojo gerokai nustebusi, kai ant šių kapinių vartų pamatė informacinę lentą, kurioje parašyta, kad įvažiavimas į kapinių teritoriją kainuoja: 1 kartas 10 eurų, 3 kartai – 28 eurai.

„Ankstesniais metais tokio mokesčio niekas neprašė, tikrai būčiau pastebėjusi. Išties keista, kad už vieną įvažiavimą prašoma tokios didelės sumos“, – kalbėjo Viktorija.

15min skaitytojos Viktorijos nuotr./Liepkalnio stačiatikių kapinės
15min skaitytojos Viktorijos nuotr./Liepkalnio stačiatikių kapinės

Kapines administruojančios bendrovės „Kupina“ atstovai vis dėlto ramina. Kaip 15min sakė įmonės telefonu atsiliepusi darbuotoja, atvykusiems lankyti artimųjų kapų mokėti už įvažiavimą tikrai nereikės.

Tik darbininkams

„Įvažiavimas mokamas tik tiems, kas darbus atlieka, firmos, kurios dirba, atvažiuoja su cementu, paminklais, tik jiems mokamas įvažiavimas“, – tikino darbuotoja.

Ilgąjį Vėlinių savaitgalį šių kapinių vartai bus atviri, per vienus galima privažiuoti arčiau naujųjų kapinių, šie atidaryti laikomi dažnai. Arčiau senųjų kapinių esančius vartus savaitgalį irgi žadama atrakinti.

15min skaitytojos Viktorijos nuotr./Liepkalnio stačiatikių kapinės
15min skaitytojos Viktorijos nuotr./Liepkalnio stačiatikių kapinės

„Tik tuos apmokestinome, kas atvažiuoja su krovininėmis mašinomis, gadina plyteles, visiems kitiems tai ne“, – užtikrino „Kupina“ atstovė.

Apie tai informacinėje lentoje vis dėlto neužsiminta. Čia dviem kalbomis – lietuvių ir rusų – tik pranešama apie mokestį ir leidimų darbams kapinėse išdavimą kapinių administracijoje, išdavimo laiką bei nurodomi bendrovės kontaktai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius