Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 24

Staigmena: Lietuvos policijos mokykloje šįmet mokysis beveik 40 proc. merginų

Trečiadienį baigėsi visą savaitę Lietuvos policijos mokykloje (toliau – LPM) vykusi atranka, kurioje virė rimta konkurencinė kova dėl galimybės mokytis LPM. Tapti kursantais pageidavo 168 jaunuolis, tačiau sėkmė lydėjo ne visus. Atrankos barjerą įveikė 118 pretendentų, kurie nuo rugsėjo 1-osios kibs į mokslus.
Būsimi LPM kursantai
Būsimi LPM kursantai / LPM nuotr.

Po visų užduočių paaiškėjo, jog atrankai itin gerai buvo pasiruošusios dailiosios lyties atstovės. LPM mokysis 44 merginos, t.y. 37,2 proc. visų besimokančių kursantų, ir 74 vaikinai.

„Mus maloniai nustebino atrankoje dalyvavusios merginos. Jos yra labai motyvuotos, atsakingai ruošėsi atrankai. Jų pastangos atsispindi rezultatų lentelėje“, – teigė LPM viršininkas Algirdas Kaminskas.

Viršininkas paaiškino, kad pagal pretendentų surinktus konkursinius balus yra pateikiama suvestinė, nuo daugiausiai balų surinkusio, iki mažiausiai. Pirmame geriausiųjų 10-tuke yra net 4 merginos.

Daugiausiai kandidatų nubyrėjo jau per pirmas dienas, kuomet jaunimas laikė fizinius normatyvus.

Geriausiai atrankoje sekėsi 3 apskričių jaunimui: Alytaus, Panevėžio ir Marijampolės. Atrankoje iš Alytaus apskrities dalyvavo 19 kandidatų, o sėkmingai atranką įveikė 18. Panevėžio apskritis atsiuntė 15 pretendentų, iš jų 13 mokysis LPM. Iš Marijampolės apskrities buvo 16 jaunuolių, o tik 3 iš jų atrankos barjero neįveikė.

Taip pat LPM mokysis 17 asmenų iš Kauno apskrities, 16 – iš Vilniaus, 11 – iš Klaipėdos, 12 – iš Šiaulių, 11 – iš Telšių, 7 – iš Utenos. Itin nesėkmingai atranka baigėsi visiems pretendentams iš Tauragės apskrities. Visi 5 kandidatai neįveikė užduočių.

LPM Mokymo organizavimo skyriaus viršininkas Arūnas Vaičiulis pasakojo, kad daugiausiai kandidatų nubyrėjo jau per pirmas dienas, kuomet jaunimas laikė fizinius normatyvus.

„Šios užduoties neįveikė 28 pretendentai. 2 kandidatams nepasisekė loginio mąstymo, teksto suvokimo ir raštingumo užduotyse. Dar 18 jaunuolių nepraėjo motyvacinio pokalbio. Vienas kandidatas iš viso neatvyko į atranką ir dar vienas – pats atsisakė tęsti atranką“, – skaičius vardijo A.Vaičiulis.

Iš viso atrankos neįveikė 50 pretendentų, pasakojama LPM Viešųjų ryšių ir tarptautinio bendradarbiavimo grupės vyriausiosios specialistės Vilijos Žukaitytės trečiadienį paviešintame pranešime.

Atranką praėję nuo rugsėjo 1-osios pradės mokytis Mastaičiuose, kur jų lauks ne vienas rimtas išbandymas ir tik laikas parodys, ar visi įstoję sėkmingai baigs mokslus ir taps policijos pareigūnais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius