-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 04

Staigmena verslininkams – premjero JAV pristatytas strateginių projektų sąrašas

JAV viešintis premjeras Andrius Kubilius užsienio kompanijoms pristato galimybes investuoti ir į 10 prioritetinių Lietuvos projektų, tarp kurių – naujos atominės elektrinės, suskystintųjų dujų importo terminalo, „Rail Baltica“ statybos, nacionalinio oro vežėjo steigimas, Guggenheimo ir Ermitažo muziejų statybos.
Andrius Kubilius laidos BBC laidos „HARDTalk“ studijoje
Andrius Kubilius laidos BBC laidos „HARDTalk“ studijoje / Kadras iš BBC laidos „HARDTalk“

Dar pernai sudarytas strategiškai svarbių investicinių projektų, kuriems įgyvendinti tikslinga pasitelkti privatų kapitalą, sąrašas, kuris buvo patvirtintas be jokių diskusijų ir viešai neskelbiamas, Lietuvos verslininkams kelia įtarimą, kad jie šiuose objektuose nepageidaujami, ketvirtadienį rašo „Verslo žinios“.

Į sąrašą taip pat įtraukti Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos viešųjų logistikos centrų, giliavandenio uosto, „Via Baltica“ kelio ruožo, nacionalinio stadiono ir sporto centro projektai. „Ne, oficialiai sąrašas nėra skelbiamas“, – patvirtino Lietuvos ekonominės plėtros agentūros generalinis direktorius Mantas Nocius.

Anot jo, Lietuvai prioritetiniai projektai buvo sudėlioti tam, kad Vyriausybė turėtų aiškią viziją, į kuriuos objektus norėtų pritraukti privačių investicijų, sąrašas reikalingas premjero ir ministrų užsienio vizitų metu, kad progai pasitaikius jie galėtų pareklamuoti investicijų Lietuvoje galimybes.

M.Nocius neabejojo, kad Lietuvos verslininkai apie prioritetinius projektus ir taip gerai informuoti. Tačiau šalies verslo atstovai kalba priešingai.

Lietuvos verslo konfederacijos prezidentas Valdas Sutkus, asociacijos „Investuotojų forumas“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė, vieną didžiausių Lietuvoje žemės ūkio produkcijos perdirbimo įmonių grupių „KG Group“ kontroliuojantis Tautvydas Barštys, koncerno „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus dienraščiui sakė nežinantys, kad yra prioritetinių projektų sąrašas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius