Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 02 23

Stanislovas Buškevičius „Fluxus“ pavadino „tryda“

Ketvirtadienį vykusio Kauno biudžeto svarstymo metu, miesto tarybos narys Stanislovas Buškevičius „Fluxus“ pavadino „tryda“.
Stanislovas Buškevičius
Stanislovas Buškevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Simonas Kairys posėdžio metu išreiškė abejonę dėl Kauno kino studijai, kurią S.Buškevičius visomis jėgomis palaiko, skiriamos didesnės finansinės paramos (ji padidėjo nuo 80 iki 160 tūkst. Lt). Replikuodamas į kolegos pasisakymą, partijos „Jaunoji Lietuva“ lyderis pareiškė, kad Kauno kino studiją remti yra geriau nei „Fluxus ministeriją“, kuriai finansinę paramą neva norėtų skirti S.Kairys.

„Geriau Kauno kino studija nei Vilniaus biuras, nei „Fluxus“, kas iš lotynų kalbos išvertus reiškia „tryda“, kurį siūlė Simonas“, – rėžė S.Buškevičius. („Fluxus“ lotyniškai reiškia „tekėjimas“).

Salei pradėjus ūžti, posėdžio vedėjas Andrius Kupčinskas paprašė S.Kairio nereplikuoti į šį pasisakymą, o susikaupti rimtam darbui. Liberalcentristas Arvydas Garbaravičius taip pat atkreipė dėmesį, kad vyksta tiesioginė posėdžio transliacija, viską stebi žurnalistai: „Amen. Pakeliam rankas ir balsuojam“, – kolegų prašė A.Garbaravičius.

S.Kairys nusileido kolegų prašymams ir neatsakė į S.Buškevičiaus repliką. „Stanislovas yra suaugęs žmogus, atsakantis už savo veiksmus ir žodžius, suvokiantis jų prasmę. Man moralizuoti ar kreiptis į etikos komisijas tikrai neverta, nes yra svarbesnių dalykų.

Kartais taryba primena Abiejų Tautų Respublikos seimelius, į kuriuos vietinės reikšmės bajorai susirinkdavo iškoneveikti vieni kitus. Tačiau matėme prie ko tai privedė

„Fluxus ministerijos“ atėjimas į Kauną ar jų prašymas iš Kauno biudžeto gauti paramą tikrai nėra mano iniciatyva, kaip kai kas kalbėjo. Jie ateis bet kuriuo atveju, ar gaus paramą, ar ne“, – 15min.lt teigė S.Kairys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius