-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 13

Startas: liesa kalėdinė prekyba prasideda

Rytoj „Akropolyje“ prasideda nuolaidų akcija „Jamam“, ją ne tik šio prekybos centro prekybininkai laiko kalėdinės prekybos pradžia. Jai pasibaigus, viliasi verslininkai, nusistovės sąlygiškai stabilus laikotarpis, kai nebus tokio drastiško vartojimo nuosmukio kaip iki šiol.
Kalėdinė mugė
Kalėdinė mugė / Irmanto Gelūno/„15min.lt“ nuotr.
Temos: 1 Prekyba

Prekybos centras žada, kad pirkėjų laukia nuolaidos iki 50 proc., tačiau patys prekybininkai neslepia, jog šiais metais pirkėjams teks rinktis iš skurdesnio asortimento ir senesnių kolekcijų, nes pačių naujausių ir brangiausių gaminių vežti nėra prasmės. Nesitikima ir tokio vartojimo šuolio, koks buvo dar pernai, rašo „Verslo žinios“.

„Tikiuosi, kad pasibaigus kalėdinei prekybai ateis stabilesnis laikotarpis. Žinosime, kiek krito vartojimas ir kaip reikia dirbti. Vis dėlto prognozuoti, kas bus ateityje, kai nežinome net elektros kainos ir kiek atsieis parduotuves išlaikyti, sudėtinga“, – prisipažįsta Deimantas Dalibogas, AB „Lėvuo“ generalinis direktorius.

Vis dėlto prekybininkai dovanų sau ir artimiesiems ieškantiems piliečiams nežada rekordiškai pigių galimybių apsipirkti, nors artėjant šventėms rinkoje girdėti ir optimistų.

„Mes planuojame, kad kalėdiniu laikotarpiu apyvarta šoktelės dvigubai. Pirkimo bumas dar neprasidėjo, bet judėjimas jau juntamas. Šiemet, palyginti su praėjusiais metais, paklausesnės elektronikos prekės ir buitinė technika. Iš smulkių produktų – kvepalai“, – sako Dainius Liulys, UAB „Pigu“, valdančios internetinio prekybos centrą Pigu.lt, vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius