-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 01 03

Startavo „Snaigės žygis“ (nuotraukos)

Sekmadienio rytą sostinės Vingio parke į trasą pajudėjo pirmieji tradicinio „Snaigės žygio“ dalyviai. Organizatoriai džiaugiasi slidininkams palankiu oru ir viliasi, kad tokie žygiai vyks kiekvieną savaitę iki pat kovo pabaigos.
„Snaigės žygio“ organizatorių teigimu, slidinėjimo esmė yra ne pasivaržyti, o pasigrožėti gamta.
Vingio parke sekmadienį startavo tradicinis „Snaigės žygis“. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Nuo 1973 m. kiekvienais metais be perstojo „Snaigės žygį“ organizuojantis Algimantas Jucevičius sako, kad šiemet „Snaigės žygio“ startui gamta paruošė puikią dovaną – sniegą. „Dabar oras labai tinkamas slidinėti, ir sniego yra pakankamai. Ankstesniais metais būdavo, kad tekdavo pėstiems žygiuoti, tik su specialiomis vaikščiojimo lazdomis. Tą patį darysime ir šiemet, jei kokį sekmadienį ims ir ištirps sniegas“, – kalbėjo A.Jucevičius.

Žygio organizatorius pabrėžė, kad renginio esmė yra ne varžybos, o buvimas gamtoje: „Čia svarbu ne varžytis ir rungtyniauti, o bent keletą valandų pabūti gamtoje, pasigrožėti ja. Tams specialiai suplanuojame gražius maršrutus. Ypač nuo kompiuterių atitraukti norime jaunimą“.

Paruoštos trasos, anot A.Jucevičiaus, bus prižiūrimos iki pat žiemos pabaigos. „Visą žiemą žmonės kada norės, galės ateiti slidinėti. Trasų, kurios šiemet yra 4,5 km, 7 km, ir 10 km žemėlapis bus iškabintas prie Vingio parko estrados“, – kalbėjo jis.

Kitą sekmadienį, sausio 10 d. „Snaigės žygis“ vyks Karoliniškėse, sausio 17 d. – Verkių parke, sausio 24 d. – Antakalnyje, Plytinės gatvėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius