Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 05

Startuoja naujas projektas – „15min PRIMENA“

Ar pamenate, ką politikai jums kalbėjo prieš penkerius metus, o ką sakė pernai? Turbūt retas iš mūsų atmintyje laiko tokius dalykus. Visgi, neretai atsitinka taip, kad politikai, visuomenės veikėjai ima ir kardinaliai pakeičia nuomonę, pamiršta ką žadėję. „15min PRIMENA“ – naujausias 15min projektas, kuris padės prisiminti senus pažadus ir pamatyti, ar vieši asmenys laikėsi žodžio. „15min PRIMENA“ ženkliuku pažymėtose publikacijose skaitytojams bus sudaryta galimybė palyginti, kaip kito žmogaus nuomonė ta pačia tema.
Naujas projektas „15min PRIMENA“.
Naujas projektas „15min PRIMENA“.

„Prieš dvejus metus 15min ėmėsi faktų tikrinimo žurnalistikos nišos Lietuvoje – pradėjome projektu „Patikrinta 15min“, tęsėme sukurdami Vyriausybės pažadų metrą. Tačiau pastebėjome, kad trūksta įrankio fiksuoti politikų ir kitų viešų asmenų nuomonių kaitai, o istorijos, kai norėdami pasirodyti geri arba gesindami skandalus jie ima žadėti būtus ir nebūtus dalykus, labai dažnos. Todėl nutarėme sukurti „15min PRIMENA“ ir atgaivinti tiek politikų, tiek piliečių atmintį“, – sakė 15min Aktualijų skyriaus redaktorė Liepa Želnienė.

15min toliau eina kokybiškos žiniasklaidos keliu. Naujas mūsų projektas „15min PRIMENA“ suteiks dar daugiau galimybių kontroliuoti išrinktus politikus, taip pat verslo, sporto bei kitų sričių atstovus, kurių veiksmai bei sprendimai turi įtakos visuomenei. Projektas „Patikrinta 15min“ jau įpratino įtakingus visuomenės žmones pagalvoti, ar tai, ką jie viešai sako, yra tiesa, ar melas. Nuo šiol tikrinsime ir viešus pažadus bei stebėsime, kaip jie vykdomi. Esame įsitikinę, kad šie projektai turi didelę prasmę ir padeda kurti geresnę visuomenę, nes kuo daugiau atsakomybės už savo žodžius bei veiksmus, tuo ir sprendimai kokybiškesni“, – teigė 15min vyriausiasis redaktorius Raimundas Celencevičius.

Esame įsitikinę, kad šie projektai turi didelę prasmę ir padeda kurti geresnę visuomenę, nes kuo daugiau atsakomybės už savo žodžius bei veiksmus, tuo ir sprendimai kokybiškesni.

„15min PRIMENA“ yra jau kelerius metus tęsiamo projekto „Patikrinta 15min“ dalis.

Visus „Patikrinta 15min“ ir „15min PRIMENA“ tekstus rasite specialiame polapyje.

„Patikrinta 15min“ – tai pirmasis ir kol kas vienintelis Lietuvoje faktų tikrinimo projektas, įsteigtas 2016 m. rugpjūtį – prieš Seimo rinkimus. Šiame projekte patyrę 15min žurnalistai, remdamiesi visa prieinama informacija, vertina ar politikai, visuomenės veikėjai ir kiti žinomi asmenys kalba tiesą, ar ne. Pasisakymai vertinami 15min tiesometru. Pagrindiniai „Patikrinta 15min“ principai yra nepriklausomumas, skaidrumas, sąžiningumas ir atvirumas.

Tikrindami faktus žurnalistai atmeta savo politinius įsitikinimus, visiems tikrinamiems asmenims ir organizacijoms taiko vienodas taisykles ir vertina tik faktus. 15min žurnalistai negali būti politinių partijų nariai, o savo privačius interesus privalo deklaruoti pagal įmonėje nustatytą tvarką.

Primename, kad visuomet galite siūlyti teiginius patikrinimui užpildę specialią formą po visais „Patikrinta 15min“ tekstais.

Dar viena projekto „Patikrinta 15min“ dalis – „Vyriausybės pažadų metras“. Tai 2017 m. pradžioje startavęs portalo projektas, kuriuo siekiama leisti piliečiams sekti, ar dabartinė Vyriausybė laikosi duotų pažadų. „Vyriausybės pažadų metras“ sudarytas pagal patvirtintą Vyriausybės programos įgyvendinimo planą. Jame nurodyta, kuriais metais kokį darbą Vyriausybė yra įsipareigojusi atlikti.

„Vyriausybės pažadų metre“ nurodyti ne visi, o svarbiausi ir konkretūs Vyriausybės darbų planai. Įrankis leidžia skaitytojams matyti, kiek įgyvendinant darbus yra nuveikta, kas padaryta. Taip pat – jei Vyriausybė pakeitė nuomonę arba pažado atsisakė.

Jūs klausiate – tikriname mes
Įveskite politiko ar kito visuomenės veikėjo teiginį, kurį reikia patikrinti. Jei tik įmanoma, nurodykite, kur ir kada tai buvo pasakyta.
* privalomi laukai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius