-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 22 /09:49

Profesionalai aiškins moksleiviams, kam reikalingos mokyklinės žinios

Rugsėjį prasideda mokykloms skirtas profesinės savanorystės projektas „Kam to reikia?!“, kurio metu moksleiviams bus aiškinama, kaip praktiškai pritaikyti mokykloje gaunamas žinias ir įgūdžius.
Kam to reikia?! pristatymas
Profesionalai aiškins mokiniams, kam reikalingos mokykloje įgytos žinios / 15min.lt nuotr.

Projektą inicijuoja mobiliojo ryšio bendrovė „Omnitel“ ir bankas „Swedbank“. Projekto metu įvairių sričių verslo profesionalai dalinsis su moksleiviams savo patirtimi, vaikams bus leista išbandyti įvairiausias technologijas.

„Noras yra gyvais pavyzdžiais parodyti, kad gerų pavyzdžių yra, kad, jeigu nori, viskas yra įmanoma. Praktinės žinios suteikia didesnį postūmį randant savo gyvenimo kelią“, – teigė „Omnitel“ prezidentas Antanas Zabulis.

„Mūsų tik trys milijonai, tai mes galim tais trim milijonais pasirūpinti“, – juokavo „Swedbank“ valdybos pirmininkas Antanas Danys.

Planuojama, kad per pirmuosius 4 metus projekte dalyvaus 95 proc. mokyklų. Bus suorganizuota 3000 susitikimų su mokiniais, su vaikais dirbs apie 2000 įvairių sričių profesionalų.

„Kai išgirsti gyvą tikrą pavyzdį, tai tampa smagu ir artima. Dabar jaunimas labiausiai nori dirbti banke arba ministerijoje, arba teisininkais. Tai tie pavyzdžiai, kuriuos dažniausiai mato ir girdi, kitų specialybių pasitaiko kur kas mažiau“, – svartė A.Danys.

Arūnas Matačius, projekto vadovas, teigė, kad praktikų atėjimas į pamokas yra tik viena projekto dalis. Esą bus rengiamos ekskursijos, organizuojami mokinių projektai.

„Pagrindinis tikslas yra kelti motyvaciją mokytis ir ugdyti bendrą kūrybiškumą“, – sakė A.Matačius.

Pamokas moksleiviams ves ir projektą iniciavusių įmonių atstovai apie finansinį raštingumą, mobilųjį ryšį ir t.t.

Projektas skirtas vyresnių klasių moksleiviams, tačiau neatmetama galimybė, kad įvairios pamokos ir ekskursijos bus organizuojamos ir jaunesniems moksleiviams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius