Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 12

Stasys Šedbaras: nutarimų projektai dėl Seimo rinkimų turėtų būti antradienio darbotvarkėje

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) pirmininkas Stasys Šedbaras sako, kad nutarimų projektai po Konstitucinio Teismo išvados dėl pažeidimų per Seimo rinkimus turėtų būti įtraukti į antradienio plenarinio posėdžio darbotvarkę.
Stasys Šedbaras
Stasys Šedbaras / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kaip po susitikimo pas Seimo pirmininkę Ireną Degutienę žurnalistams sakė komiteto vadovas, nutarimų projektai bus parengti, kai tik bus gauta KT išvada. S.Šedbaro vertinimu, Seimui turėtų būti pateikti du projektai – vienu būtų negaliojančiais pripažįstami rinkimų rezultatai Biržų-Kupiškio apygardoje, kitu – nustatomi nuo Darbo partijos išrinkti Seimo nariai.

„Išvados dar neturime, ji nepaskelbta, neturime ir teksto, jis pakeliui. Sutarėme, kad gavę skaitysime išvadą, dėl vienmandatės yra aiškiau, daugiamandatėje klausimas, ar tie penki patekę stumtini toliau, čia lauksime KT išvados ir galutinį sprendimą priimsime. Tokie dokumentai turi būti parengti ir rytoj plenariniam posėdžiui pateikti“, – sakė S.Šedbaras.

Pasak komiteto vadovo, tikėtina, kad nutarimų projektai bus du – „vienas dėl vienmandatės Biržų-Kupiškio, kur Konstitucinis Teismas labai aiškiai pasisakė, ir čia nėra daug diskusijų, ir kitas nutarimas – dėl Darbo partijos daugiamandatės sąrašo“.

Pirmadienį po pasitarimo skubiai sušaukta Seimo valdyba, kuri turi patvirtinti plenarinio posėdžio darbotvarkę įtraukdama nutarimus dėl Seimo rinkimų rezultatų.

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas po susitikimo pas Seimo pirmininkę žurnalistams nekomentavo nei sprendimų dėl KT išvados, nei savo likimo Rinkimų komisijos vadovo poste.

Seimo pirmininkė I.Degutienė pirmadienį sukvietė Seimo teisininkus, Seimo vadovybės atstovus ir Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininką Z.Vaigauską į pasitarimą dėl Konstitucinio Teismo išvados įgyvendinimo.

Konstitucinis Teismas šeštadienį paskelbė, kad Vyriausiajai rinkimų komisijai nustatant Darbo partijos kandidatų eilę buvo pažeistas Seimo rinkimų įstatymas, tačiau mandatų skaičius daugiamandatėje apygardoje nustatytas teisingai. KT sprendimu, anuliuoti rinkimų rezultatai gali būti tik Biržų-Kupiškio vienmandatėje apygardoje.

Konstitucinis Teismas pareiškė, kad jo išvada nesuteikia Seimui teisinio pagrindo pripažinti negaliojančiais visų rinkimų daugiamandatėje apygardoje rezultatų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius