-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 05 03

Statutinių pareigūnų įstaigas vasarą papildys 25 psichologai

Vidaus reikalų sistemos statutinių pareigūnų įstaigos nuo rugpjūčio pasipildys maždaug 25-iais psichologais.
Renato Požėlos pristatymo ceremonija
Renato Požėlos pristatymo ceremonija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Šią savaitę vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis pasirašė šį sprendimą įpareigojantį įsakymą.

Pagal įsakymą, Vidaus reikalų ministerijai pavaldžiose statutinėse įstaigose psichologo etatas bus steigiamas, jeigu įstaigoje yra nuo 301 iki 600 pareigūnų.

„Daugiausiai etatų bus steigiama Valstybės sienos apsaugos tarnyboje ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente. Dar keliais psichologų etatais pasipildys Policijos departamentas, Viešojo saugumo tarnyba ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba“, – BNS sakė ministro patarėjas statutinės tarnybos klausimais Vytautas Bakas.

Jis teigė, kad ministerija konkretų etatų paskirstymą įstaigose paskelbs po išsamesnės analizės.

Šiuo metu psichologinę pagalbą vidaus reikalų sistemoje teikia 31 asmuo. Policijoje dirba 26 psichologai. Valstybės sienos apsaugos tarnyboje, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyboje, Vadovybės apsaugos departamente, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente ir Viešojo saugumo tarnyboje – po vieną.

Šiuo metu psichologinę pagalbą vidaus reikalų sistemoje teikia 31 asmuo. Policijoje dirba 26 psichologai.

Psichologinė pagalba bus privaloma pareigūnui, jeigu jis tarnybos metu panaudoja ginklą, susiduria su gelbėjamų žmonių, nusikaltimų aukų žūtimi, patiria tiesioginę grėsmę savo gyvybei ir sveikatai. Tokia pagalba taip pat bus teikiama dėl kolegų ar kitų komandos narių netekties, dėl patirto smurto, avarijos, gaisro, savižudybės ar kito psichologinę traumą galinčio sukelti įvykio, taip pat dėl žalingų įpročių, priklausomybės, smurto ir smurto artimoje aplinkoje atvejų.

Psichologais vidaus reikalų sistemoje dirbs asmenys, turintys psichologijos bakalauro ir psichologijos magistro arba jam prilygintą kvalifikacinį laipsnį. Taip pat galima psichologo kvalifikacija, įgyta ne mažiau kaip penkerių metų vienpakopių nuoseklių universitetinių studijų metu.

Vidaus reikalų ministerija psichologinės pagalbos paslaugų pertvarkos imasi reaguodama į tai, kad Lietuvoje statutinių pareigūnų nusižudo daugiausia Europoje. Per pastaruosius penkerius metus Lietuvoje nusižudė 17 statutinių pareigūnų. Daugiausiai jų – iš policijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius