-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 12

Stiprus lietus pridarė bėdų Vilniuje: Verkių gatve į Nerį plūstelėjo dar viena „upė“

Ketvirtadienio rytą apie pusvalandį trūkusi liūtis Vilniuje pridarė problemų kai kuriose gatvėse. Verkių gatve važiuojantys vilniečiai strigo spūstyse, kadangi čia, kaip sakė vairuotojai, atsivėrė dar viena „upė“, gatve plūdusi į Nerį. Baimintasi, kad šioje vietoje įvyko vandentiekio avarija, tačiau aiškėja, kad kaltas buvo stiprus lietus.
Vanduo Verkių gatvėje
Vanduo Verkių gatvėje / UAB „Grinda“ nuotr.

Eismas Verkių gatvėje strigo ties Trinapolio vienuolynu. Iki jo nusidriekė spūstis nuo Verkių. Vairuotojai spėliojo, kad dėl plūstančio gatve vandens galbūt kalta vandentiekio avarija.

Vis dėlto kaltas pasirodė esąs lietus. Kaip informavo bendrovės „Grinda“ atstovas Egidijus Steponavičius, 9.35 val. bendrovė gavo pranešimą apie problemas Verkių gatvėje.

Kaip matyti 9.48 val. įvykio vietoje jau buvusių bendrovės darbuotojų darytoje nuotraukoje, vanduo plūsta gatve ir nuo jos krenta nuo skardžio Neries link.

„Mūsų ekipažas jau ten vietoje. Buvo ir „Vilniaus vandenys“, bet panašu, kad užsikimšo trapas, tad lietaus nuotekos. Mūsų darbuotojai dirba“, – sakė E.Steponavičius.

Liūtis šioje Vilniaus vietoje prapliupo apie 6.30 val. ir tęsėsi apie pusvalandį. Per tą laiką prilijo beveik 7 mm vandens. Tad lietaus nuotekų surinkėjus užkimšo prineštos šiukšlės, daugiausia – medžių lapai, šiuo metu jau gausiai krintantys.

Nuo 7 val. bendrovė „Grinda“ gavo 7 pranešimus apie apsemtas gatves ir vieną nulaužtą medį.

Užtvindytas buvo ir vadinamasis Pedagoginio žiedas.

Vilniaus universiteto Hidrologijos ir klimatologijos meteorologijos stoties duomenimis, Vilniuje per ~1 val. (nuo 6:30 iki 7:30) iškrito >6 mm kritulių – toks kritulių intensyvumas atitinka stichinio reiškinio kriterijus (>50 mm per <12 val.).

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba skelbia, kad šiąnakt palijo visoje šalyje, o Jurbarke, Kupiškyje, Pagėgiuose, Rietave ir Laukuvoje – smarkiai (>15 mm).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius