Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 14

Stiprus vėjas pridarė nuostolių ir panevėžiečiams

Lietuvoje siaučiantis stiprus vėjas pridarė nuostolių vartydamas medžius, stulpus, šviesoforus, reklaminius skydus. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pateiktais duomenimis, šią parą smarkūs vėjai laužė medžius ir kilnojo stogus. Šios dienos pradžioje jie vyravo vakarinėje ir vidurinėje Lietuvos dalyje, pamažu apimdami pietinę ir rytinę šalies dalį. Ypač daug darbo dėl vėjų turi Klaipėdos, Kauno ir Šiaulių ugniagesiai gelbėtojai.
Nuvirtę medžiai Panevėžyje
Nuvirtę medžiai Panevėžyje / Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr.
Temos: 2 Panevėžys Vėjas

Tačiau darbo pakako ir Panevėžio ugniagesiams gelbėtojams. Darbuotis jie pradėjo nuo ankstyvo penktadienio ryto. Penktadienį per 6 val. ugniagesiai gelbėtojai atliko tris kartus daugiau gelbėjimo darbų nei vidutiniškai atliekama per parą.

Darbas prasidėjo nuo ryto

Panevėžio priešgaisrinė gelbėjimo valdybos ugniagesių operacijų vadovas Vaidotas Vitkūnas naujienų portalui JP pristatė, kiek darbo turėjo ugniagesiai.

Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Nuvirtę medžiai Panevėžyje
Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Nuvirtę medžiai Panevėžyje

„Praėjusią parą, sausio 13-ąją, iškvietimų dėl nuvirtusių medžių nebuvo. Šiandien nuo 7.30 val. iki 15 val. per visą Panevėžio apskritį buvo 15 iškvietimų, dėl nuvirtusių medžių ir nulūžusių šakų. Pirmasis pranešimas gautas 10.39 val. iš Panevėžio miesto Staniūnų gatvės.

Čia ant kioskelio nuvirto medis. Vėliau pranešimai pasipylė iš Karsakiškio seniūnijos Tiltagalių, Palaukių kaimų. Pranešimus gavome ir iš Upytės, Krekenavos, Panevėžio seniūnijų. Informacija pasiekė iš Rokiškio, Kupiškio, Biržų rajonų“, – skaičiavo nuvirtusius medžius V.Vitkūnas ir patikslino, kad medžiai buvo nuvirtę ant važiuojamosios kelio dalies, bet žmonės šiuose įvykiuose nenukentėjo.

Perspėja saugotis

Ugniagesiai perspėja, kad pučiant stipriam vėjui gali lūžti dideli medžiai, kristi jų šakos, griūti statiniai ir virsti nepritvirtinti įrenginiai. Patariama sandariai uždaryti pastatų langus, duris, stoglangius ir kitas angas. Iš atvirų balkonų reikėtų išnešti daiktus, kuriuos gali pakelti vėjas.

Gali būti pavojinga stovėti po aukštais medžiais, prie elektros linijų. Patartina nestatyti automobilių po medžiais. Žmonės ir automobiliai, ugniagesių duomenimis, nenukentėjo.

Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Nuvirtę medžiai Panevėžyje
Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr./Nuvirtę medžiai Panevėžyje

Sutriko elektros tiekimas

Penktadienio naktį praūžęs, dieną ir toliau siaučia stiprus vakarų, pereinantis į šiaurės vakarų vėjas, kurio gūsiai siekia 15–20 m/s, vietomis 21–24 m/s.

Dėl stipraus vėjo elektros tiekimas penktadienį sutrikęs apie 40 tūkst. namų ūkių visoje Lietuvoje, pranešė bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).

Panevėžio mieste ir rajone elektros neturėjo per tūkstantis elektros vartotojų. Elektros tiekimas Panevėžio rajone sutrikęs buvo Skaistgiriuose, Šiaudinėje, Paliūniškyje, Molainiuose, Daukniūnuose, Tiltagaliuose, Piniavoje, Margėse, Rinkūnuose, Žadeikiuose, Berčiūnuose ir kitose vietovėse.

Pasak pranešimo, elektros tiekimą sutrikdė medžius vertęs itin stiprus, gūsingas vėjas, buvo pažeistos skirstomojo tinklo elektros oro linijos. Dauguma atsijungimų fiksuota penktadienį tarp 8 ir 9.30 val. ryto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius