Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 24

Stoja į kovą su šilumos tiekėju

Pernelyg sudėtinga atsijungimo nuo centralizuoto šildymo tvarka nepatenkinti kauniečiai pasipiktinimą ketina išreikšti rengdami visuotinį mitingą.
Prieš savaitę iš savivaldybės gavęs oficialų leidimą mitingui, D.Gimžauskas buria ydinga tvarka pasipiktinusius kauniečius.
Prieš savaitę iš savivaldybės oficialų leidimą rengti mitingą gavęs D.Gimžauskas buria ydinga tvarka pasipiktinusius kauniečius. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Mes norime atkreipti dėmesį į šiuo metu galiojantį Šilumos ūkio įstatymą ir į jo punktą, kuriais yra suvaržomos daugiabučių namų gyventojų teisės atsijungti nuo centralizuoto šildymo ir vandens tiekimo“, – tvirtino šį šeštadienį vyksiantį mitingą organizuojantis asociacijos „Teisėtvarka“ valdybos pirmininkas Darius Gimžauskas.

Daugiabučiame name gyvenantiems kauniečiams, norintiems atsijungti nuo centralizuoto šildymo sistemos, reikia užtikrinti alternatyvų šildymo būdą, įvykdyti reikalaujamas technines sąlygas bei gauti daugumos kaimynų sutikimą. Būtent šiuo reikalavimu labiausiai nepatenkinti mitingo organizatoriai.

„Kauno energija“ skleidžia melagingą informaciją, neva dėl vieno vartotojo atsijungimo kiti kaimynai patirs nuostolių. Iš tiesų taip nėra. Nuostolių patirs tik „Kauno energija“. Mūsų supratimu, pateikus alternatyvų šildymo būdą, įvykdžius technines sąlygas ir garantuojant, kad patalpoje bus išlaikoma reikalaujama temperatūra, atsijungimas kaimynams jokios įtakos neturės. Esu įsitikinęs, kad taip yra pažeidžiamos mano, vartotojo, teisės“, – pareiškė D.Gimžauskas.

Piktinasi dirbtinėmis kliūtimis

Verslininkas tikino bandęs atsisakyti bendrovės „Kauno energija“ paslaugų ir planavęs Juozapavičiaus prospekte esantį būstą šildytis savomis jėgomis. Asociacijos „Teisėtvarka“ vadovas, bandydamas įveikti visus formalumus, tvirtino susidūręs su dirbtinai daromais trukdžiais.

„Iš pradžių savivaldybėje turėjau parašyti prašymą. Gavau atsakymą, kad turiu atitikti tam tikras technines sąlygas bei gauti daugumos kaimynų pritarimą. Visų pirma „Kauno energijos“ prigąsdintas kaimynas gali nesutikti. O jeigu ir pavyksta surinkti 51 proc. namo gyventojų parašus bei pateikti techninių sąlygų reikalavimus įrodančius dokumentus, savivaldybės specialistai labai ilgai sprendžia žmogaus prašymą. Galiausiai, jiems sutikus, vartotojui vėl reikia iš naujo rinkti kaimynų parašus – esą galbūt name atsirado naujų butų savininkų. Tai yra grynų gryniausiai dirbtini trukdžiai“, – piktinosi 12 val. Vienybės aikštėje prasidėsiančio mitingo organizatorius.

Gyventojų norai kertasi su įstatymais

AB „Kauno energija“ atstovas ryšiams su visuomene Ūdrys Staselka tvirtino, jog mitingo organizatorių bendrovei metami kaltinimai nėra pagrįsti. „Tai yra labai sudėtingas klausimas. Jis susiję su daugeliu įstatymų aktų, su kuriais kartais kertasi gyventojų pageidavimai. Be to, žmonių pageidavimai kertasi ir su viešuoju interesu“, – aiškino kauniečiams šilumą tiekiančios bendrovės atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius