-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 01 06

Stringa planai: nepavyksta pasirašyti dalies Laisvės alėjos rekonstrukcijos sutarties

Kauno Laisvės alėjos rekonstrukcija gali kiek vėluoti – vienas konkurso dalyvių pateikė savivaldybei pretenziją, kuria, anot pastarosios atstovo, siekiama vilkinti konkursą.
Laisvės alėja
Laisvės alėja / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kauno savivaldybės Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas BNS sakė, kad iš konkurso pašalinta mažoji bendrija „Forintas“ sausio 2 dieną pateikė pretenziją, todėl kol kas negalima pasirašyti sutarties su konkurso laimėtoju – Kauno „Autokaustos“, Latvijos „A.C.B“ ir „Lietuvos kelių statybos“ – konsorciumu.

„Mes gavome pretenziją – yra trukdomos procedūros. Vienintelis „Forinto“ kvalifikaciją patvirtinantis dokumentas yra tiekėjo deklaracija. Jie nepateikė jokių dokumentų, pagrindžiančių kvalifikaciją, pasiūlyme nėra sąmatų. Tas pasiūlymas iš esmės nėra tinkamas, nes neturi pagrindinių sudedamųjų dalių“, – BNS kalbėjo R.Mačikėnas.

Anot jo, „Forintas“ bando užginčyti kvalifikacijų reikalavimus, bet ne laimėtoją. R.Mačikėnas neatmetė, kad „Forintas“ galėtų kreiptis į teismą.

Savivaldybės atstovas tvirtino, kad pretenzija turėtų būti išnagrinėta trečiadienį, o naujas pretenzijas bus galima teikti iki sausio 23 dienos. Jeigu jų nebus, savivaldybė ketina pasirašyti sutartį su konkurso laimėtoju.

Laimėtojo keisti mes nenumatę. Mes iš tikrųjų jau galėtume pradėti rengti darbų planą, o dabar viskas nusivėlina, – R.Mačikėnas.

„Laimėtojo keisti mes nenumatę. Mes iš tikrųjų jau galėtume pradėti rengti darbų planą, o dabar viskas nusivėlina“, – sakė R.Mačikėnas.

„Autokausta“, „A.C.B“ ir „Lietuvos kelių statybos“ konsorciumas laimėjo penktojo Laisvės alėjos rekonstrukcijos etapo konkursą ir turėtų rekonstruoti gatvės atkarpą tarp Nepriklausomybės aikštės ir A.Mickevičiaus gatvės už 16,792 mln. litų.

Laimėti nesisekė ir 16 kitų konkursų

Penktojo etapo konkurse taip pat dalyvavo „Kauno kelių“, „A.Žilinskio  ir Ko“ bei Latvijos „Binders“ konsorciumas, „Kamesta“, „Kauno tiltai“ ir „Hidrostatyba“. Bendrovių „Asadoma“ ir „Forinta“ pasiūlymai buvo atmesti, nes neatitiko konkurso reikalavimų.

Registrų centro duomenimis, „Forintas“ įsteigtas 2013 metų gegužę, tačiau finansinių ataskaitų nėra pateikęs. 2014 metais įmonė dalyvavo 17 viešųjų konkursų, iš kurių 16-oje bendrovės pasiūlymai buvo atmesti.

„Forinto“ steigėjai yra buvęs Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) ir Viešųjų pirkimų administravimo, konsultavimo ir audito centro ekspertas Alvydas Mozeris bei Ignė Mozerė.

Laisvės alėją numatyta rekonstruoti šešiais etapais, o visi darbai, kaip skelbta anksčiau, kainuotų apie 70 mln. litų. Numatoma, kad visa alėja galutinai bus atnaujinta iki 2020 metų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius