-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 19

Stringa valstybės įmonių reforma

Seime įstrigo valstybės valdomų įmonių (VVĮ) reformos tęstinumą turintis užtikrinti įstatymas. Praėjusį ketvirtadienį iš Seimo darbotvarkės patylomis buvo išbrauktas Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymo pataisų klausimas. Nors žadėta šias pataisas priimti dar praėjusių metų pabaigoje, rašo „Verslo žinios“.
Svarstant Visuomenės informavimo įstatymą Seime virė aistros
Praėjusį ketvirtadienį iš Seimo darbotvarkės patylomis buvo išbrauktas Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymo pataisų klausimas. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tvarkietė“ ir Seimo audito komiteto, pritarusio įstatymo pataisoms, pirmininkė Jolita Vaickienė teigė, kad taip nutiko, nes nesutariama dėl reformą prižiūrinčio Valdymo koordinavimo centro. Pasak jos, vyrauja skirtingos nuomonės, ar ji turi tapti sudėtine Turto banko dalimi, pereiti į kurią nors Ūkio ministerijos įstaigą ar tapti savarankiška institucija.

Ūkio viceministras Gediminas Onaitis tikisi, kad klausimas bus įtrauktas į kitos savaitės posėdį, nes šis yra prioritetinis: „Manome, kad VKC veikla neturi būti nutraukta. VVĮ reforma bet kuriuo atveju bus tęsiama ir tai išlieka prioritetas. Sunku pasakyti, kodėl stringa įstatymo pataisa, gal ne visai įvertinama efektyvaus valstybės turto valdymo svarba“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius