-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 08 10

„Stringai“ ugniagesiui nedera?!

Ugniagesio gelbėtojo, vilkinčio vien kelnaitėmis su juostele, pasirodymą darbo vietoje, vadovybė įvertinto papeikimu.
Ugniagesio gelbėtojo, vilkinčio vien kelnaitėmis su juostele, pasirodymą darbo vietoje, vadovybė įvertinto papeikimu.
Ugniagesio gelbėtojo, vilkinčio vien kelnaitėmis su juostele, pasirodymą darbo vietoje, vadovybė įvertinto papeikimu. / „Scanpix“ nuotr.

Į komišką situaciją pakliuvo Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Daugų komandos ugniagesys gelbėtojas Antanas Petraška. 53 metų vyriškį paparacas nufilmavo darbovietės kieme, Didžiulio ežero pakrantėje. Jis, vilkėdamas vien kelnaites su juostele, sukinėjosi apie nuosavą automobilį. Iš pradžių filmuota medžiaga pateko į vieną interneto svetainę, paskui pasklido ir po kitas, kol galiausiai dėl netinkamos darbo vietoje ugniagesio gelbėtojo aprangos Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos vadovams buvo įteiktas tarnybinis pranešimas.

„Kaip visada tokiais atvejais atlikome tarnybinį tyrimą“, - aiškino Alytaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas Kęstutis Nalivaika. Anot jo, dėl nustatytų darbo drausmės pažeidimų (A.Petraška darbo metu vilkėjo netinkamą aprangą ir nebuvo pasirengęs išvykti į incidentus) ugniagesiui skirta drausminė nuobauda - papeikimas.

Pats ugniagesys LŽ tvirtino, kad istorija, į kurią jis pateko - likimo pokštas. Esą tą dieną jis su kolegomis buvo iškviestas gesinti gaisro. Smarkiai lijo, todėl uniforma kiaurai permirko. „Nusirengiau šlapius drabužius ir juos padžioviau. Kaip tik tuo metu kažko prireikė išeiti į kiemą, tad ir išėjau mūvėdamas kelnaites su juostele“, - pasakojo jis.

Kieme ugniagesį užkalbino kolega ir paprašė parodyti automobilio variklį. Jis atidarė variklio dangtį ir dar įpylė langų stiklų ploviklio. A.Petraškos teigimu, viskas užtruko apie dešimt minučių, tačiau to pakako, kad jį užfiksuotų pastabus paparacas.

„Jeigu būčiau mūvėjęs glaudes, niekas nebūtų atkreipęs dėmesio, bet Lietuvoje dar mažai vyrų mūvi „stringus“, todėl ir kilo šis triukšmas“, - neabejojo vyras.

Kadangi Daugų gelbėtojų komandos buveinė įsikūrusi ežero pakrantėje, apsinuoginusį vyrą matė ir paežerėje buvę poilsiautojai. Vieni nekreipė dėmesio, kiti suko akis į šalį. „Viena moteris, pamačiusi mane, žadėjo tokias kelnaites ir savo vyrui nupirkti“, - teigė LŽ pasakojo A.Petraška.

Nuo 1982 metų ugniagesiu dirbantis alytiškis vadovų ir kolegų apibūdinamas kaip draugiškas ir pareigingas žmogus. „Tikiuosi, šis incidentas ir jam, ir kitiems taps gera pamoka ateičiai“, - teigė K.Nalivaika. Nesureikšmina nei įvykio, nei nuobaudos ir pats nubaustas ugniagesys: „Dėl tokių įvykių linksmiau gyventi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius