Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 02 11

STT agentai aplankė ir Seimo narės A.Zuokienės viešąją įstaigą

Kaukėti Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai trečiadienį vienu metu atlikti dokumentų poėmių vyko ne tik į Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM), Valstybinę ligonių kasą, Vilniaus teritorinę ligonių kasą, bet ir į viešąją įstaigą, kuriai anksčiau vadovavo dabartinė Seimo narė Agnė Zuokienė, o dabar vadovauja jos sutuoktinis, buvęs parlamentaras ir buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas.
Artūras ir Agnė Zuokai
Artūras ir Agnė Zuokai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

STT pareigūnai apsilankė viešojoje įstaigoje „Azzara“, pranešė „Lietuvos ryto“ televizija.

Seimo narė A.Zuokienė teigė, kad STT agentai išsivežė sutartį su SAM. Pagal ją projektas „Nedelsk“ kasmet iš ministerijos gauna paramą. Kodėl sutarties pareikalauta būtent dabar, buvusi įstaigos direktorė teigia nežinanti.

„Kadangi Sveikatos apsaugos ministeriją krečia ne vienas skandalas, manau, yra tikrinamas platus spektras įvairiausių paramos gavėjų. Tarp tų tūkstančių gavėjų esame ir mes“, – teigė A.Zuokienė.

STT agentai trečiadienį lankėsi ir SAM, Valstybinėje ligonių kasoje, Vilniaus teritorinėje ligonių kasoje ir keliose nevalstybinėse įmonėse bei organizacijose. Šis veiksmas atliktas tęsiant anksčiau pradėtą tyrimą, kuriame įtarimai pareikšti Valstybinės ligonių kasos direktoriui Algiui Sasnauskui. Daugiau detalių teisėsauga neatskleidžia.

Įtarimai A.Sasnauskui dėl piktnaudžiavimo tarnyba buvo pareikšti sausio 22-ąją. Tuomet STT pranešė, kad įtarimai taip pat pareikšti apsaugos paslaugas „Lietuvos geležinkeliams“ teikiančios bendrovės „Gelsauga“ darbuotojui.

Anot STT, Valstybinės ligonių kasos vadovas buvo apklaustas gavus duomenų, kad jis galėjo piktnaudžiauti tarnyba organizuojant ir vykdant viešąjį intelektualinės saugos paslaugų pirkimą.

A.Sasnauskui pareikšti įtarimai pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už piktnaudžiavimą siekiant asmeninės naudos. Už tai numatyta griežčiausia bausmė – laisvės atėmimas iki šešerių metų.

STT tuomet pranešė, kad bendrovės „Gelsauga“ darbuotojas šioje byloje laikomas bendrininku, galimai padėjusiu įvykdyti nusikaltimą.

Vasario pradžioje Vilniaus miesto 3-iasis apylinkės teismas už kyšio provokavimą ir paėmimą buvusiam sveikatos apsaugos viceministrui Artūrui Skikui skyrė 2 metų laisvės atėmimo bausmę, bausmę atidedant 2 metams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius