Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 17

STT: Antikorupciniu požiūriu bus vertinamas VRK darbo reglamento projektas

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), atsižvelgdama į viešojoje erdvėje esančią informaciją, kad Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nariai nepritarė siūlymui kreiptis į STT dėl VRK darbo reglamento projekto, nusprendė jo antikorupcinį vertinimą atlikti savo iniciatyva. Apie tai rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.
Specialųjų tyrimų tarnyba
Specialųjų tyrimų tarnyba / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

STT korupcijos prevencijos specialistai antikorupciniu požiūriu įvertins VRK darbo reglamento projekte numatomą naują darbo apmokėjimo tvarką ir, jei bus nustatyti teisinio reguliavimo trūkumai, pateiks siūlymus VRK dėl teisės akto tobulinimo.

„Teisės aktų ar jų projektų antikorupcinis vertinimas – tai galimybė užkirsti kelią siekiui pasinaudoti įstatymų spragomis. Institucijos įprastai atsižvelgia į STT korupcijos prevencijos specialistų pateiktus siūlymus, taip užtikrindamos didesnį teisinio reguliavimo skaidrumą“, – sako STT direktoriaus pavaduotojas Egidijus Radzevičius.

Teisės aktų ar jų projektų antikorupciniu vertinimu siekiama nustatyti esamo ar numatomo teisinio reguliavimo trūkumus, galinčius sudaryti sąlygas pasireikšti korupcijai, taip pat pasielgti nesąžiningai, neteisingai, neskaidriai, neobjektyviai.

STT 2018 metais įvertino 317 teisės aktų ar jų projektų, iš jų – 236 (74 proc.) įvertinti Tarnybos iniciatyva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius