Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 01 25

STT apklaustas Sveikatos apsaugos ministerijos kancleris

Tiriant galimą korupciją sveikatos apsaugos sistemoje Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) būstinėje pirmadienį apklaustas Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kancleris liberalcentristas Rimantas Remeika.
R.Remeika
R.Remeika / „Scanpix“ nuotr.

R.Remeika BNS sakė, kad jis apklaustas kaip liudytojas. „Mane pakvietė kaip liudytoją ir aš atsakiau į klausimus, – teigė jis. – Daug eina popierių per mane.“

Pirmadienį STT apklausta ir penktadienį suimto sveikatos apsaugos viceministro Artūro Skiko sekretorė.  STT planuoja apklausti ir sveikatos apsaugos ministrą liberalcentristą Algį Čapliką.

Vilniaus miesto 2–asis apylinkės teismas penktadienį leido dviem savaitėms suimti kyšininkavimu įtariamą sveikatos apsaugos viceministrą A.Skiką. Pasak STT, A.Skikas įtariamas reikalavęs ir priėmęs iš vienos viešosios įstaigos vadovo 20 tūkst. litų neteisėtą atlygį.  46 metų A.Skiką į Sveikatos apsaugos ministeriją delegavo Liberalų ir centro sąjunga. Šios partijos atstovas A.Čaplikas eina sveikatos apsaugos ministro pareigas. Penktadienį A.Skiko prašymu jo narystė partijoje sustabdyta.

Tuo metu Valstybinės ligonių kasos direktoriui Algiui Sasnauskui pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba, penktadienį pranešė STT. Yra duomenų, kad jis galėjo piktnaudžiauti tarnyba organizuojant ir vykdant viešąjį intelektualinės saugos paslaugų pirkimą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius