-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 10 05

STT atkuriant žemės nuosavybės teises įžvelgia korupcijos riziką, o Žemės ūkio ministerija – ne

Žemės ūkio ministerija informavo Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT), kad netobulins teisės aktų, susijusių su nuosavybės teisių į žemė atkūrimu, nors STT korupcijos prevencijos specialistai ir įvardijo teisinio reglamentavimo spragų bei galimybę piktnaudžiauti jomis pasinaudojant.
STT
STT / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Atsižvelgdami į Nacionalinės žemės tarnybos pateiktą informaciją dėl piliečių nuosavybės teisių į žemę atkūrimo, STT korupcijos prevencijos specialistai atliko teisės aktų nuostatų, reglamentuojančių piliečiams grąžinamo lygiaverčio turėtajam žemės sklypo ploto padidinimo iki 30 arba iki 100 procentų procedūrą, antikorupcinį vertinimą.

Atlikus antikorupcinį vertimą išvada su pastabomis ir pasiūlymais buvo pateikta Žemės ūkio ministerijai.

Išvadoje buvo rekomenduota nustatyti aiškius kriterijus ar numatyti aplinkybes, kurioms esant gali būti priimamas sprendimas skirti didesnį sklypą, nustatyti aplinkybes, kada gali būti skiriamas sklypas padidintas 30 arba 100 proc., numatyti pretendentų teisės gauti padidintą sklypą išaiškinimo ir įforminimo procedūras.

Žemės ūkio ministerija motyvuodama tuo, kad teisinis reglamentavimas turi būti stabilus, o problema, jų nuomone, neegzistuoja, priėmė sprendimą netobulinti teisės aktų pagal STT pateiktas pastabas.

Žemės ūkio ministerija motyvuodama tuo, kad teisinis reglamentavimas turi būti stabilus, o problema, jų nuomone, neegzistuoja, priėmė sprendimą netobulinti teisės aktų pagal STT pateiktas pastabas.

Šiuo metu Nacionalinėje žemės tarnyboje STT atlieka korupcijos rizikos analizę nuosavybės teisės į žemę, mišką ir vandens telkinius atkūrimo srityje.

Siekdami teisinio reguliavimo skaidrumo ir stengdamiesi užkirsti kelią galimybei pasinaudoti įstatymų spragomis, STT pareigūnai per šiuos metus antikorupciniu požiūriu įvertino 213 teisės aktų ar jų projektų.

Vertinant yra siekiama identifikuoti jautrius korupcijai aspektus, numatyti galimybes pasielgti nesąžiningai ir mažinti korupcijos atsiradimo riziką.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius