Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 02 27

STT ištyrė: Ortopedijos priemonių teikimo procedūroms trūksta skaidrumo

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai, atlikę korupcijos rizikos analizę, nustatė, kad valstybės parama ortopedijos techninėms priemonėms (ortopedijos priemonės) įsigyti gali būti teikiama neefektyviai ir neskaidriai. Išsami šios srities analizė atskleidė, kad viena iš didžiausių problemų šioje srityje yra tai, kad dalis šiuo metu į pagal užsakymą gaminamų ortopedijos priemonių sąrašus įtrauktų priemonių yra gaminamos serijiniu būdu ir nesukurtas efektyvus kontrolės mechanizmas ortopedijos įmonėms, imituojančioms užsakomųjų ortopedijos priemonių gamybą, nustatyti.
Asociatyvinė nuorauka
Asociatyvinė nuorauka / Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr.

Šios aplinkybės sudaro sąlygas ortopedijos priemonėmis prekiaujančioms įmonėms piktnaudžiauti ir įsigytas serijinės gamybos priemones parduoti kaip priemones, pagamintas pagal užsakymą, imituojant jų gamybos procesą.

Įmonės gali neteisėtai pasinaudoti valstybės kompensacija, skiriama individualių ortopedijos priemonių gamybos išlaidoms kompensuoti

Tokiu būdu įmonės gali neteisėtai pasinaudoti valstybės kompensacija, skiriama individualių ortopedijos priemonių gamybos išlaidoms kompensuoti. Korupcijos riziką šioje srityje didina ir tai, kad pacientai faktiškai neturi galimybių lengvai prieinamu būdu patikrinti, ar jiems buvo išduota ortopedijos priemonė.

Šios aplinkybės sudaro galimybes įmonėms piktnaudžiauti – parduoti serijinės gamybos prekę kaip pagal individualų užsakymą pagamintą prekę ir už tai gauti valstybės paramą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius