Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2017 07 20

STT įtaria, kad skubos tvarka siūlytas įstatymas naudingas Seimo nario P.Gražulio dukrai

Skubos tvarka Seime siūlyta priimti įstatymo pataisa, kuria ištisinę kelio juostą kertančių automobilių vairuotojams rekomenduojama ne visuomet skirti vairuotojo pažymėjimo atėmimą, gali būti asmeniškai suinteresuotas Seimo narys Petras Gražulis ir jo dukra. Tokią versiją iškėlė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai, pranešė naujienų portalas delfi.lt
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Paaiškėjo, kad Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) pataisą Seimo narių grupė užregistravo praėjus dvylikai dienų po įvykio, kai P.Gražulio dukra Marija Šalaševičienė pažeidė kelių eismo ženklą „Lenkti draudžiama“. P.Gražulio dukros pažeidimas buvo padarytas gegužės 11 dieną, o įstatymo pataisa Seime užregistruota gegužės 23 dieną.

P.Gražulio dukros pažeidimas buvo padarytas gegužės 11 dieną, o įstatymo pataisa Seime užregistruota gegužės 23 dieną.

Apie tai, kad įstatymo pataisa galimai yra suinteresuotas Seimo narys P.Gražulis, STT direktorius Saulius Urbanavičius pranešė Seimui. „Projektas teikiamas ir siūlomas priimti skubos tvarka yra naudingas vienam konkrečiam asmeniui, kuriam paskirta administracinė nuobauda – specialiosios teisė vairuoti transporto priemones atėmimas trims mėnesiams, o tai laikytina korupcijos rizikos veiksniu, – teigia S.Urbanavičius.

„Priėmus įstatymo projektą skubos tvarka jis įsigalios nuo jo pasirašymo, todėl M.Šalaševičienei apskundus priimtą nutarimą, skundą nagrinėjantis teismas turės taikyti priimto projektu sušvelnintas nuostatas ir panaikinti specialios teisės vairuoti transporto priemones atėmimą“, – delfi.lt cituoja STT vadovą.

P.Gražulis sako niekaip nesusijęs su įstatymo pataisa – ją užregistravo kolega Rimas Andrikis iš tos pačios „tvarkiečių“ frakcijos, o šią įstatymo pataisą esą dar prieš kelis mėnesius esą norėjo užregistruoti ir konservatorius Emanuelis Zingeris. „Tai tėra tik sutapimas, – sakė P. Gražulis, paklaustas, kodėl įstatymo pataisa atsirado tik tada, kai KET pažeidė jo dukra. – Buvo parodyta iniciatyva, aš po ja pasirašiau, o tą dieną, kai buvo svarstymas, Seime net nebuvau ir nebalsavau. Tai yra STT paistalai ir neturėjimas ką veikti, nežinau, galvoju, ar galima tas jų išvadas skųsti teismui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius