-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 05 /16:55

STT krečia UAB „Kauno butų ūkį“: kratos atliktos ir direktoriaus namuose

Trečiadienį pasklido žinia, jog Kauno miesto savivaldybės įmonės „Kauno butų ūkis“ patalpose, bendrovės direktoriaus namuose Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) vykdo kratas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo piktnaudžiavimo bendrovėje.
„Kauno butų ūkis“
„Kauno butų ūkis“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Patį faktą 15min patvirtino Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas. Daugiau ko pasakyti apie STT vykdomą patikrinimą jis negalėjo – teigė tik ką apie tai sužinojęs.

„STT mums neatskaitinga. Neatėjo ir leidimo kratoms neprašė. „Kauno butų ūkio“ direktorius Marius Zaborskas telefonu man neatsiliepia, tad nieko daugiau ir nežinome“, – trečiadienio popietę teigė G.Petrauskas.

Susisiekti su M.Zaborsku nepavyko ir 15min žurnalistei. Kaip patikino įmonės referentė, šiandien pabendrauti su spauda niekas negali – direktorius užsiėmęs.

16.39 val. Kaip portalui teigė STT atstovė spaudai Renata Endružytė, tarnyba atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo UAB „Kauno butų ūkis“.

„Šiandien buvo atliekami neatidėlioti tyrimo veiksmai. Iš bendrovės patalpų buvo paimti tyrimui reikšmingi dokumentai. Be to, atliktos kratos kai kurių asmenų darbo vietose bei namuose“, – informavo R.Endružytė.

15min šaltinių teigimu, kratos atliktos ne tik esamo, bet ir buvusio „Kauno butų ūkio“ direktoriaus Virginijaus Tamošiūno namuose. STT atstovė šios informacijos nei patvirtino, nei paneigė.

Tie patys šaltiniai, nepatvirtintais duomenimis, teigė, jog vienas iš įtarimų yra toks, jog „Kauno butų ūkis“ pirko automobilius be viešojo pirkimo procedūrų iš Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio šeimai priklausančios įmonės. Tačiau STT atstovė paneigė ir tai: „Tyrimas niekuo nesusijęs nei su Matijošaičiu, nei su jo aplinka“.

Neatskleidė R.Endružytė ir to, nuo kada STT susidomėjo Kauno miesto savivaldybės bendrove.

Tyrimą kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuroras. Įtarimai byloje šiuo metu niekam nėra pareikšti.

STT nedetalizuoja, kokio pobūdžio piktnaudžiavimas yra įtariamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius