-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 04 20 /12:05

STT lankėsi Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centre – pareigūnus domino viešųjų pirkimų dokumentai

Ketvirtadienį Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centre (ULAC) lankėsi Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai ir paėmė viešųjų pirkimų dokumentus. Tai penktadienį 15min patvirtino STT atstovė spaudai Renata Endružytė.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
STT darbuotojas. Asociatyvi nuotrauka. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Vakar STT pareigūnai paėmė iš Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro dokumentus, kurie reikalingi tikslinant aplinkybes dėl Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) kreipimosi“, – teigė atstovė spaudai.

SAM į STT kreipėsi po 15min straipsnio, kuriame cituotas buvusio ULAC darbuotojo Kęstučio Rudaičio interviu „Dokumentikos namams“.

15min žiniomis, ketvirtadienį STT iš ULAC išsinešė tarptautinių projektų dokumentus.

„Kaip ir iki šiol, taip ir šiuo konkrečiu atveju, SAM yra pasirengusi bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis, padėti teikdama informaciją, siekiant užtikrinti, kad atsakingos institucijos galėtų sklandžiai atlikti savo darbus“, – teigiama ministerijos išplatintame pranešime. Jame taip pat rašoma, kad ministerija laukia iš STT žinių, nuo to esą priklausys ir tolimesni SAM veiksmai.

„Ministras A.Veryga ne kartą buvo išsakęs poziciją, kad jokia korupcija sveikatos sistemoje nebus toleruojama – nei didelio, nei smulkaus masto. Jei pasitvirtintų informacija apie galimai neskaidrius UALC viešuosius pirkimus, SAM imsis visų reikalingų teisinių priemonių, kad būtų užkirstas kelias tokiems dalykams ir kad nebūtų toliau kuriamos prielaidos nepasitikėjimui sveikatos sistema, kuris, deja, ir taip nėra didelis. Tuo tarpu tokie dalykai prie geresnių sveikatos sistemos vertinimų tikrai neprisideda“, – teigia SAM.

Taip pat SAM suformavo komisiją, kuri pradeda oficialų tyrimą dėl S.Čaplinsko pasisakymų apie sergančiuosius.

VIDEO: K.Rudaitis apie S.Čaplinską: „Jis vertė darbuotojus klastoti viešųjų pirkimų dokumentus“

ULAC direktorius Saulius Čaplinskas į save dėmesį atkreipė tuomet, kai neigiamai atsiliepė apie ŽIV infekuotus asmenis bei homoseksualus. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga po to pareiškė, kad S.Čaplinskas turėtų priimti sprendimą ir atsistatydinti.

Tačiau S.Čaplinskas susirgo, o vėliau dar prasitęsė nedarbingumą iki balandžio 24 dienos. SAM pranešime viliamasi, kad ULAC direktoriaus ir ministro susitikimas vyks kitą savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius