Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2012 08 13

STT: lobistas Andrius Romanovskis su bendrininkais įtariamas Vitui Matuzui netiesiogiai davęs 55 tūkst. Lt kyšį

Lobistas Andrius Romanovskis su dviem bendrininkais įtariamas Seimo nariui Vitui Matuzui davęs 55 tūkst. litų kyšį.
Vitas Matuzas
Vitas Matuzas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Portalo delfi.lt šaltiniai teigia, kad kyšis parlamentarui buvo duotas per 5 kartus už tai, kad V. Matuzas Seimui pateiktų su alkoholiu, akcizais ir pinigų plovimu susijusias įstatymo pataisas bei už jas balsuotų.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) ir Panevėžio apygardos prokuratūros A. Romanovskiui pareikštuose įtarimuose nurodyta, kad lobistas pinigus perdavė veikdamas bendrininkų grupėje kartu su vienos asociacijos prezidentu bei vienos privačios bendrovės korporatyvinių reikalų vadovu.

Nusikalstamos veikos, kuriomis įtariamas A. Romanovskis, buvo padarytos nuo 2009-ųjų rugsėjo iki 2011-ųjų gruodžio 22-osios.

Portalo delfi.lt žiniomis, ikiteisminį tyrimą atliekantys STT pareigūnai nustatė, kad Seimo nariui V. Matuzui kyšis buvo duotas netiesiogiai – kaip parama V. Matuzo kontroliuojamam Labdaros ir paramos fondui.

Pareigūnai nustatė, kad iš vienos bendrovės į fondo sąskaitą per tris kartus buvo pervesta 35 tūkst. Lt – 2009-ųjų rugsėjo 7-ąją ir 2010-ųjų sausio 21-ąją pervesta po 10 tūkst., o 2011-ųjų vasario 22-ąją – 15 tūkst. Lt.

Be to, į tą patį fondą pinigai pakliuvo ir iš vienos asociacijos – 2011-ųjų spalio 12-ąją ir gruodžio 22-ąją buvo pervesta po 10 tūkst. Lt.

STT įtaria, kad vėliau dalis kyšio – ne mažiau kaip 33 tūkst. Lt – buvo neteisėtai išgryninta banke ir perduota tiesiogiai V. Matuzui. Likusi kyšio suma – 22 tūkst. Lt – esą V. Matuzo iniciatyva ir nurodymu buvo panaudota paremti Panevėžio krašto ir Radviliškio krašto visuomenines organizacijas, sąjungas, bendrijas ir draugijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius