Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 03

STT neišduos viceministrams, ką apie juos prirašė prezidentei įteiktame juodajame sąraše

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pranešė neatsakysianti į juodąjį sąrašą patekusiems viceministrams, kokia informacija apie juos buvo surinkta. Tokią informaciją STT pateikė tik galimai susitepusių asmenų vadovams – ministrams – bei prezidentei Dalia Grybauskaitei ir premjerui Algirdui Butkevičiui.
Vytautas Galvonas, Živilė Pinskuvienė,  Rytis Šatkauskas, Almantas Petkus
Vytautas Galvonas, Živilė Pinskuvienė, Rytis Šatkauskas, Almantas Petkus / BFL/15min.lt nuotr.

STT nurodė, kad, remdamasi Kriminalinės žvalgybos įstatyme įtvirtinta pareiga pateikti prezidentui, Seimo pirmininkui ir premjerui susipažinti su apibendrinta kriminalinės žvalgybos informacija, kuri jiems reikalinga teisės aktuose nustatytoms funkcijos įgyvendinti ar sprendimams priimti, tokią informaciją savo iniciatyva pateikė Daliai Grybauskaitei ir Algirdui Butkevičiui.

Anksčiau prezidentė yra sakiusi, kad informacijos iš STT paprašė pati.

Po to, kai prezidentė pareikalavo ministrų neskaidriai dirbančius ir į STT sąrašą įrašytus viceministrus atleisti bei pagrasino, kad to nepadarę ministrai patys neteks postų, kilo triukšmas. Dauguma ministrų ir sąraše nurodytų viceministrų ir patys panoro pamatyti prezidentei ir premjerui įduotą sąrašą.

Ketvirtadienį STT pranešė sąrašą pateikusi tik tiems ministrams, kurie kreipėsi į STT raštu dėl tokios informacijos pateikimo.

Į STT besikreipusiems viceministrams informacija pateikta nebuvo.

„Į STT besikreipusiems viceministrams informacija pateikta nebuvo, nes informacijos pateikimas prieštarautų Lietuvos Respublikos valstybės ir tarnybos paslapčių įstatymo nuostatoms“, – nurodo STT.

Tarnyba atkreipia dėmesį, kad informacijos pateikimo tikslas yra įgyvendinti vieną iš pagrindinių kriminalinės žvalgybos uždavinių – nusikalstamų veikų prevenciją, atkreipiant dėmesį į korupcijos grėsmes, jos atsiradimo riziką ar galimai su korupciniais procesais susijusius asmenis.

„Pateikdama kriminalinės žvalgybos pagrindu surinktą informaciją, STT sprendimų priėmėjams neteikia jokių rekomendacijų ar siūlymų. Teisės aktai numato, kad sprendimų priėmėjai turi patys įvertinti jiems pateiktą informaciją bei savo nuožiūra priimti sprendimus“, – pabrėžia STT. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius