-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 12 11

STT pareiškė įtarimus dar vienam Panevėžio savivaldybės tarybos narį

Ketvirtadienį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai atliko kratą Panevėžio savivaldybės tarybos nario, konservatoriaus Gintaro Byčiaus namuose. Tą pačią dieną jis buvo nuvežtas į Generalinę prokuratūrą apklausai, penktadienį pranešė naujienų portalas delfi.lt
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Dainiaus Labučio/ L.T. nuotr

Tai ketvirtasis Panevėžio savivaldybės tarybos narys patekęs į STT akiratį. Anksčiau įtarimai buvo pareikšti trims partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovams: vicemerui Kąstyčiui Vainauskui, administracijos direktoriui Stasiui Karčinskui ir tarybos nariui Tomui Taruliui. Pirmieji du lapkričio pabaigoje atleisti iš pareigų.

Generalinėje prokuratūroje medikui, verslininkui ir politikui G.Byčiui pareikšti įtarimai dėl nusikaltimų valstybės tarnybai. Įtariama, kad jis piktnaudžiavo savo tarnybine padėtimi. Pasak pareigūnų, G. Byčius – „labai pažeidžiamas“, nes jį slegia didžiulės skolos.

Pernai rudenį jo įmonei iškelta bankroto byla. Tuomet G.Byčių, kaip buvo skelbiama spaudoje, slėgė apie 900 tūkst. litų skolos. Politiką persekiojo ir skolų išieškotojai, ir antstoliai. Pretenzijų jam turėjo net kaimynai, nes jis keletą metų nesumokėjo savo dalies už gatvelės išasfaltavimą. Įtariama, kad politikas, piktnaudžiaudamas tarnyba, bandė pataisyti savo pašlijusią finansinę padėtį.

G. Byčius yra Tėvynės Sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius