Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 09

STT pasigedo skaidrumo Klaipėdos rajone nuomojant socialinius būstus

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai, atlikę korupcijos rizikos analizę Klaipėdos rajono savivaldybėje, konstatavo, kad nepakankamai skaidriai nuomojami socialiniai būstai.
Daugiabutyje
Daugiabutyje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Savivaldybė neužtikrina pakankamai skaidrumo administruojant ir nuomojant socialinius būstus“, – sakoma ketvirtadienį išplatintame STT pranešime.

Savivaldybei rekomenduota panaikinti teisės į socialinio būsto nuomą įgyvendinimo išimtis, kurių nėra nustatyta Paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti įstatyme, prašymus registruoti per savivaldybės bendrąją dokumentų valdymo sistemą ir juos nagrinėti vadovaujantis „vieno langelio“ principu.

Taip pat išanalizavę savivaldybės viešųjų pirkimų organizavimo ir vykdymo kontrolės sistemą, STT pareigūnai pasiūlė atsisakyti praktikos, kai savivaldybės prekių, paslaugų ar darbų poreikį formuojantis asmuo pats vykdo pirkimą. Be to, pareigūnų manymu, savivaldybėje egzistuoja per didelės galimybės viešuosius pirkimus vykdyti apklausos būdu. Rekomenduojama ir aiškiai apibrėžti savivaldybės administracijos direktoriaus, kuris sprendžia, kas turi atlikti viešąjį pirkimą, diskreciją.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos direktorius Česlovas Banevičius sakė, kad reaguodama į STT pastabas savivaldybė keis esamas tvarkas.

„Žinoma, atsižvelgsime į pastabas. Kiek aš darbuojuosi, tokių (atvejų), kad socialinis būstas būtų paskirtas neteisėtai, neteisingai, taip nebuvo, bet į siūlymus, ką reikia patvarkyti, tikrai atsižvelgsime. Visą laiką atsižvelgiame, nes patys kartais nepastebime. Kaip tik nurodžiaus tiems skyriams, kurie turi tai padaryti, kad atsižvelgtų į pastabas ir ištaisytų trūkumus“, – BNS aiškino Č.Banevičius.

Jis nedetalizavo, kad būtent keisis: „Mes juk turime susirinkti, pateiks man pasiūlymus, aš dabar nepasakysiu, kas bus kitaip“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius