Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 22

STT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų Šilalės rajono savivaldybėje

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimai neskaidriai vykdytų viešųjų pirkimų bei piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi Šilalės rajono savivaldybėje.
Šilalės rajono savivaldybė
Šilalės rajono savivaldybė / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

STT pareigūnai tiria galimą Šilalės rajono savivaldybės Tarybos nario įtaką savivaldybės administracijos vykdomiems melioracijos darbų viešiesiems pirkimams, praneša tarnyba.

Ikiteisminį tyrimą pradėję STT pareigūnai turi duomenų, kad vienas iš Šilalės rajono savivaldybės Tarybos narių, galimai, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir, galimai, pažeisdamas Viešųjų pirkimų įstatyme numatytą viešųjų pirkimų vykdymo tvarką, sudarė išskirtines sąlygas Šilalės rajono savivaldybės organizuojamus viešuosius pirkimus melioracijos darbams laimėti iš anksto numatytiems juridiniams asmenims, o šie darbus atliko nekonkurencingomis, aukštesnėmis nei kiti pirkimų dalyviai, kainomis.

Taip pat STT pareigūnai turi pagrindo manyti, kad viešųjų pirkimų konkursuose dalyvavusioms įmonėms buvo sudaromos sąlygos tarpusavyje derinti ir pateikti perkančiajai organizacijai fiktyvius komercinius pasiūlymus, taip užtikrinant, kad pirkimus laimės ir darbus atliks iš anksto numatytas paslaugos teikėjas už iš anksto sutartą kainą.

Šilalės rajono savivaldybėje, Melioracijos statinių naudotojų asociacijoje bei su neskaidriais viešaisiais pirkimais siejamose 3 įmonėse šią savaitę buvo atlikti procesiniai veiksmai: STT Klaipėdos valdybos pareigūnai paėmė tyrimui reikšmingus daiktus bei dokumentus, buvo atliktos kratos. Įtarimai kol kas niekam nėra pareikšti.

„Galimai neskaidriems viešiesiems pirkimams apskrities miestų ir rajonų savivaldybėse, korupcinių neskaidrių pirkimų organizavimo schemų išaiškinimui mūsų valdybos pareigūnai ir šiais metais skiria išskirtinį dėmesį. Nors daug pastangų skiriame korupcinių nusikaltimų viešajame sektoriuje prevencijai, vis tik korupciniai nusikaltimai vykdant viešuosius pirkimus vis dar vieni dažniausių“, – sako STT Klaipėdos valdybos viršininkas Arvydas Juršėnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius