Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 09

STT reidas privertė susimąstyti

Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) pradėjus aktyviai tirti Vilniaus miesto savivaldybės ir bendrovės „City Service“ sutartis dėl švietimo įstaigų šilumos ūkio priežiūros, miesto valdžia, atvirai ketinusi sutartį pratęsti, dabar tikina svarstanti ir kitus variantus.
R.Adomavičius
Romas Adomavičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

2004-ųjų birželio 13 dieną pasirašyta „City Service“  ir savivaldybės Švietimo skyriaus sutartis dėl švietimo įstaigų šildymo ir šilumos ūkio priežiūros galioja iki šių metų birželio 13 d. Nors iki sutarties galiojimo pabaigos liko mažiau nei savaitė, miesto valdžia vis dar nėra nusprendusi, kaip pasielgti – nutraukti ar pratęsti sutartį su bendrove.

„Yra trys išeitys. Galime pratęsti sutartį, galime pratęsti kažkuriam laikui iki konkurso arba tiesiog rengti konkursą. Šią savaitę Viešųjų pirkimų komisija šituos klausimus nagrinės“, – sakė vicemeras Romas Adomavičius.Įstatymų šviesoje ir politiškai nutraukti sutartį būtų teisinga, tačiau sutartis yra ekonomiškai naudinga miestui, – tikino R.Adomavičius.

Anot jo, galutinio sprendimo, kaip pasielgti, koalicija nėra priėmusi, tačiau faktas, kad sutarties pasirašymo aplinkybėmis susidomėjo STT, esą verčia gerai pasverti visus sprendimus.  

„Įstatymų šviesoje ir politiškai nutraukti sutartį būtų teisinga, tačiau sutartis yra ekonomiškai naudinga miestui“, – tikino R.Adomavičius.

Siūlo nuolaidą

Už sutarties pratęsimą dar 5 metams bendrovė „City Service“, valdoma koncerno „Rubicon Group“, miestui neva siūlo 2 mln. litų nuolaidą.

„Dabar reikia taupyti pinigus, todėl toks pasiūlymas patrauklus, o ką laimėtume paskelbę konkursą, nežinia“, – dėstė R.Adomavičius.

Paklaustas, kodėl konkurso skelbimu susirūpinta tik dabar, likus kelioms dienoms iki sutarties pabaigos, vicemeras atsakė, kad tik dabar pavyko susisteminti gautus duomenis ir apskaičiuoti, kiek miestui kainuoja ugdymo įstaigų šilumos ūkio eksploatacija.

 „Kiekvieno objekto šilumos ūkio, šilto ir šalto vandens tiekimo bei nuotekų sistemų priežiūros darbai kainuoja po 400 litų. Vienkartinis meistro iškvietimas gyventojams kainuoja apie 100 litų“, – aiškino R.Adomavičius.

Anot jo, už 1 kv.m švietimo įstaigos ploto priežiūrą mokama 22 centus. Gyventojams už būstų priežiūrą esą reikia mokėti 24 centus.

Vadina indikatoriumi

Opozicijos atstovai savo požiūrio į planuojamą keisti sutartį nekeičia. Anot jų, jei sutartis su „Rubicon“ įmone bus pratęsta, tai aiškiai parodys, kam tarnauja miesto valdžia.

„Ateidami į valdžią jie galimai davė tam tikrų pažadų, o dabar juos reikia tesėti. Jei sutartis bus pratęsta, tai bus aiškus įrodymas, kam dirba naujoji valdžia“, – 15min.lt teigė buvęs meras „tvarkietis“ Juozas Imbrasas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius