Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2016 08 08

STT įvertino Šiaulių rajono savivaldybės pirkimus

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai atliko korupcijos rizikos analizę Šiaulių rajonovsavivaldybėje. STT įvertino korupcijos atsiradimo riziką savivaldybėje vykdant vietinės reikšmės kelių ir gatvių rekonstravimo, taisymo ir priežiūros procedūrų organizavimą ir kontrolę, organizuojant viešuosius pirkimus.
Vilniaus vakarinio aplinkkelio statybos vyksta laikantis plano
Kelių remontas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

STT konstatavo, kad nors 2015 metais Savivaldybėje buvo skirtas nemažas dėmesys vietinės reikšmės kelių ir gatvių rekonstravimo, taisymo (remontavimo) ir priežiūros procedūrų reglamentavimui, tačiau siekiant išvengti galimų korupcijos rizikos veiksnių, savivaldybei būtina nustatyti aiškią Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis finansuotinų objektų atrankos procedūrą ir lėšų paskirstymo objektams kriterijus, efektyviau kontroliuoti informacijos apie vietinės reikšmės kelių ir gatvių būklę teikimo procedūras, parengti Savivaldybės vidaus teisės aktus, nustatančius savivaldybės veiklos principus skirstant ir naudojant lėšas susisiekimo komunikacijų ir jų inžinerinių tinklų statybai ir rekonstrukcijai, kai dalyvauja fiziniai ir juridiniai asmenys.

Luko Balandžio / 15min nuotr./STT
Luko Balandžio / 15min nuotr./STT

Skaidrinant viešųjų pirkimų organizavimą, STT savivaldybę ragina skirti didesnį dėmesį pirkimo procedūrų atlikimo pradžiai, viešųjų pirkimų prevencinei kontrolei, daugiau viešųjų pirkimų vykdyti per Centrinės perkančiosios organizacijos (CPO) elektroninį katalogą, atsisakyti antikorupciniu požiūriu ydingos praktikos, kai prekių, paslaugų ar darbų poreikį formuojantis asmuo pats dalyvauja vykdant atitinkamą pirkimą.

Taip pat svarbu, kad Savivaldybė didesnį dėmesį skirtų teisės aktų projektų antikorupciniam vertinimui. Vykdant šią korupcijos prevencijos priemonę aktyviau turėtų dalyvauti savivaldybės Antikorupcijos komisija.

Savivaldybė įpareigota per 3 mėnesius informuoti STT, kaip atsižvelgta į pateiktus pasiūlymus. Panašus vertinimas kelių priežiūros srityje jau buvo atliktas Vilniaus rajono savivaldybėje, planuojami atlikti – Vilkaviškio, Pasvalio ir Plungės rajono savivaldybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje