Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 21 /14:23

STT sulaikė Rietavo urėdą Vaidotą Šliogerį ir urėdijos informatiką Liną Remezą

Pirmadienio rytą Rietavo miškų urėdiją krėtė Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) agentai. Pareigūnai sulaikė urėdą Vaidotą Šliogerį. Jis įtariamas piktnaudžiavimu tarnyba, dokumentų klastojimu ir vienos statybų įmonės protegavimu.
Vaidotas Šliogeris
Vaidotas Šliogeris / Renaldo Malycho nuotr.

15min šaltiniai teigė, kad STT pareigūnai į Rietavo miškų urėdiją atvyko ryte, apie 8.30 val. Jie su darbuotojais nebendravo, iškart nuėjo į urėdo kabinetą.

Po kratos urėdas V.Šliogeris buvo sulaikytas. Taip pat pareigūnai išsivedė ir informatiką Liną Remezą.

STT pranešė, kad Klaipėdos valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnyba, dokumentų klastojimo ir suklastotų dokumentų panaudojimo.

Įtariama, kad urėdas pasinaudodamas savo tarnybine padėtimi, taip pat ir anksčiau eitomis pareigomis, darė įtaką kelio remonto darbų sąmatos projektą rengusiam J.D., kad būtų nepagrįstai padidinta darbų vertė.

Šį viešąjį konkursą laimėjo ir darbus pagal fiktyvią darbų sąmatą atliko V.Šliogerio proteguojama įmonė.

STT pranešė, kad Klaipėdos valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo tarnyba, dokumentų klastojimo ir suklastotų dokumentų panaudojimo.

Taip pat įtariama, kad jis iš savanaudiškų paskatų protegavo sau palankias įmones ir kituose Rietavo urėdijos vykdomuose viešuosiuose pirkimuose bei kitokiais veiksmais piktnaudžiavo tarnyba.

V.Šliogeris į Rietavo miškų urėdo pareigas buvo paskirtas 2016 metų vasarį. Prieš tai dirbo Pagramančio regioninio parko direktoriumi.

Generalinis urėdas Rimantas Prūsaitis 15min sakė tik iš žurnalistų sužinojęs apie kratą ir V.Šliogerio sulaikymą.

Tyrimą kontroliuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Pasigedo deklaracijos apie žmonos verslą

Prieš kelias savaites Šilalės rajono savivaldybės tarybos Antikorupcinės komisijos pirmininkas Algirdas Meiženis kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl urėdo V.Šliogerio viešųjų ir privačių interesų deklaravimo.

Jinai užsiima su mediena susijusia veikla, skiedrų gaminimu ir panašiai. Turi įmonę, vadovė yra. Ir čia akivaizdus interesų konfliktas gali kilti. O jis nedeklaravęs buvo nei prieš tapdamas urėdu, nei po to, – sakė A.Meiženis.

„Gavau ne vieną pranešimą, kad jis nuslėpė savo viešų ir privačių interesų deklaraciją. Į tarnybą pretendavo, o ten buvo reikalaujama prie kitų dokumentų pateikti ir deklaraciją, – 15min sakė A.Meiženis. – Jis nei stodamas į tarnybą, nei po to nedeklaravo. Čia dabar paskutiniu metu, kai VTEK susidomėjo, tai lyg ir pateikė.“

Šilalės politikas sakė, kad viena deklaracijos dalis buvo susijusi su V.Šliogerio žmonos Snieguolės Šliogerienės verslu.

„Jinai užsiima su mediena susijusia veikla, skiedrų gaminimu ir panašiai. Turi įmonę, vadovė yra ir čia akivaizdus interesų konfliktas gali kilti. O jis nedeklaravęs buvo nei prieš tapdamas urėdu, nei po to“, – sakė A.Meiženis.

V.Šliogerio žmona užsiima statybų ir stogų dangos individualia veikla, pavadinta „Skiedrų stogai“. Pagal internetiniame puslapyje pateiktus duomenis, ji atliko stogų dengimo darbus aplink Pagramančio regioninį parką, kuriame anksčiau dirbo V.Šliogeris. Iš pateiktos informacijos susidaro įspūdis, kad pačiame parke darbų neatliko.

„Skiedrų stogai“ atlikti darbai
„Skiedrų stogai“ atlikti darbai

Paskutinį pirkimą sustabdė VPT

Šiemet STT kreipėsi į Viešųjų pirkimų tarnybą su prašymu patikrinti Rietavo miškų urėdijos vykdytą pirkimą dėl Žadvainių girininkijos Volungiškės miško kelio remonto darbų.

To pirkimo komisijos pirmininku arba organizatoriumi buvo L.Remeza, pirmadienį taip pat sulaikytas STT.

2015 metų rudenį atplėšus vokus paaiškėjo, kad mažiausią kelio remondo darbų kainą pasiūlė bendrovė „Limega“ – 289 tūkst. 777 eurai.

Paskutinis viešasis pirkimas, kurį vykdė Rietavo miškų urėdija – Žadvainių girininkijos Volungiškės miško kelio remonto darbai. Pirkimo komisijos pirmininku arba organizatoriumi buvo L.Remeza, pirmadienį sulaikytas STT.

Šios įmonės direktoriaus pavaduotojas yra Giedrius Kriaučiūnas, partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys, kadidatavęs į Raseinių rajono savivaldybės tarybą.

Po kelių mėnesių, 2016 metų balandį, pirkimo procesą dėl pažeidimų sustabdė VPT. Išvadose teigiama, kad atliekant procedūras buvo pažeistas Viešųjų pirkimų įstatymas.

Pavyzdžiui, konkurso sąlygose buvo netiksliai įvardinta, kokie reikalavimai keliami darbus atliksiantiems specialistams. Būtent dėl kvalifikacijos reikalavimų iš pirkimo buvo pašalintos bendrovės „Mato ranga“, „Plungės lagūna“, „VVARFF“, „Žemaitijos keliai“ ir „Transjuda“.

Taip pat tiekėjų buvo reikalaujama pagrįsti siūlomą mažą kainą, tačiau nenurodoma kaip tai padaryti. Taip pažeistos Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatos.

Neaišku, ar dėl šio pirkimo STT krėtė Rietavo savivaldybę. Aišku, kad teisėsaugos pareigūnai domėjosi Volungiškės miško kelio remonto darbais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius