Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 14 /18:32

STT užkliuvo dar vieni viešieji pirkimai Kupiškyje: sulaikytas stambus ūkininkas Zigmantas Aleksandravičius

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnai pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą susijusį su viešaisiais pirkimais Kupiškyje.
Zigmantas Aleksandravičius
Zigmantas Aleksandravičius / Nuotr. iš kupiskis.lt

Kai praneša tarnyba, pareigūnai tiria Z.A., vienos iš Kupiškio rajono seniūnijos melioracijos statinių naudotojų asociacijos valdybos nario bei šios asociacijos viešųjų pirkimų komisijos pirmininko, galimai padarytą nusikalstamą veiką. Įtariama, kad Z.A. iš vienos bendrovės galimai reikalavo ne mažesnės negu 250 MGL vertės kyšio ir dalį jo priėmė. Minėtos asociacijos valdyboje yra tik vienas asmuo tokiais inicialais – stambus Kupiškio rajono ūkininkas Zigmantas Aleksandravičius. Jis yra rajono tarybos narys, inicijavęs aktyvių piliečių sambūrį „Kupiškio kraštą keiskime kartu“.

Kyšio buvo galimai pareikalauta iš bendrovės, laimėjusios viešojo pirkimo konkursą dėl Europos Sąjungos lėšomis finansuojamų darbų, kurių vertė daugiau kaip 300 tūkst. Eur. Z. A. sulaikytas dviem paroms.

Šį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Antradienį STT pranešė, kad įtariama, jog savivaldybės įmonė „Kupiškio vandenys“ viešųjų pirkimų konkurse neteisėtai sudarė palankias sąlygas vienai uždarajai akcinei bendrovei. Už išskirtinai palankių sprendimų priėmimą galimai buvo atsilyginta kyšiu „Kupiškio vandenų“ direktoriui A.Audickui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius