Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 08 /15:43

STT: vienas Zarasų vadovų už valdiškus pinigus galėjo remontuoti savo automobilius

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) įtaria, kad Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius socialdemokratas Ramūnas Keršys už valdiškus pinigus remontavo savo automobilius.
Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Ramūnas Keršys
Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktorius Ramūnas Keršys / Zarasų rajono savivaldybės nuotr.

Politikui penktadienį pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumentų suklastojimo.

Bylos tyrimą kontroliuojanti Panevėžio apygardos prokuratūra nesikreipė į teismą dėl tarnautojo nušalinimo nuo pareigų, nes nematė tam būtinybės. R.Keršiui paskirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti, BNS sakė prokuratūros atstovė Panevėžyje Rasa Stundžienė.

Anot STT, tyrimo metu nustatyta, kad vienoje įmonėje, kuri pagal viešųjų pirkimų sutartį su Zarasų rajono savivaldybe remontavo savivaldybei priklausančius automobilius, buvo remontuojami ir asmeniniai administracijos direktoriaus automobiliai.

Remiantis ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis įtariama, kad galimai už administracijos direktoriui priklausančių automobilių remontą buvo sumokėta Zarasų rajono savivaldybės administracijos lėšomis.

Siekiant nuslėpti nusikalstamas veikas, pasitelkus kai kuriuos savivaldybės administracijos tarnautojus galimai buvo klastojami dokumentai juose nurodant, kad neva remontuoti savivaldybės automobiliai.

Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas sakė apie įtarimus R.Keršiui kol kas negirdėjęs.

„Neturiu tos informacijos ir negaliu komentuoti. Kad tyrimas vykdomas savivaldybėje, tai yra, o dėl įtarimų ir visų kaltinimų tai tikrai tos informacijos dar neturiu“, – BNS sakė N.Gusevas.

Zarasų meras yra Socialdemokratų partijos (LSDP) Zarasų rajono skyriaus pirmininkas. R.Keršys yra jo pavaduotojas.

Jis nesutiko komentuoti R.Keršio galimybių toliau eiti pareigas, teigdamas, kad dar nėra gavęs informacijos apie direktoriui pareikštus įtarimus.

Socialdemokratas politinės skaidrumo grupės vadovas Julius Sabatauskas teigė, kad Zarasų politiko narystė partijoje bus stabdoma.

„Čia automatu jis turi pats pateikti prašymą dėl narystės stabdymo. Jei tokios prašymo nebus, skyrius pats priims sprendimą tokį“, - BNS sakė J.Sabatauskas.

Šį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius