Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 02 19

STT Vilniaus valdybos viršininkas Vaidas Skirmantas nušalintas nuo pareigų

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos viršininkas Vaidas Skirmantas nušalintas nuo pareigų.
Specialiųjų tyrimų tarnyba
Specialiųjų tyrimų tarnyba / Dainiaus Labučio/ L.T. nuotr

Kaip praneša STT, V.Skirmantas nuo pareigų nušalintas, kol bus atliktas tyrimas ir priimtas sprendimas dėl tarnybinės nuobaudos skyrimo ar jo tolesnės tarnybos.

Žiniasklaidoje buvo praneša, jog STT Vilniaus valdyboje dangstomi neblaivūs pareigūnai. Priekaištų dėl to yra išsakiusi šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Vilniaus valdybos rodikliai yra vieni prasčiausių iš visų kitų miestų ir regioninių valdybų, ir tai kelia didelį nepasitenkinimą iš prezidentės pusės“, – po šalies vadovės susitikimo su STT vadovu Žimantu Pacevičiumi pirmadienį kalbėjo prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.

V.Skirmantas be STT vadovo žinios nuėjęs liudijo į teismą ir viešai pareiškė, kad esą galima girtuokliauti, galima gerti, jei vykdai tarnybinę užduotį, sakė L.Balsys.

„Negana to, būtent su Vilniaus valdyba yra susiję tokie dalykai (...) kaip vidinė tolerancija girtuoklystėms, vidinė tolerancija nusižengimams, kuriuos daro pareigūnai, dangstymas pareigūnų, padariusių nusižengimus ir nusikaltimus. Tai iš tiesų yra labai nerimą keliantys (veiksniai – BNS) ir prezidentė įspėjo STT vadovą, kad būtų skubiai imtasi veiksmų padėčiai taisyti Vilniaus valdyboje“, – sakė šalies vadovės atstovas.

Pasak L.Balsio, prezidentė minėjo istoriją, susijusią su buvusiu STT pareigūnų Mindaugu Zalepūga, kuris 2009 metais buvo sulaikytas už vairo neblaivus.

STT vadovas pernai balandį pareigūną atleido ir šis kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą (VAAT). Dienraštis „Lietuvos rytas“ rašė, kad teismas grąžino M.Zalepūgą į eitas pareigas. Teismo metu jo naudai parodymus davė STT Vilniaus valdybos vadovas Vaidas Skirmantas.

Pasak dienraščio, teisme teigta, kad pareigūnas vykdė specialią vadovybės užduotį, o išgėręs negalėjo be priežiūros palikti savo automobilio, nes jame buvo įmontuota speciali įranga.

„V.Skirmantas be STT vadovo žinios nuėjęs liudijo į teismą ir viešai pareiškė, kad esą galima girtuokliauti, galima gerti, jei vykdai tarnybinę užduotį“, – sakė L.Balsys.

VAAT sprendimą Ž.Pacevičius apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius